用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 出左面試時間表啦.
樓主: pokinponi
go

出左面試時間表啦. [複製鏈接]

回復 16# KimB 的帖子

Hi KimB, 我再PM你啦, TKS~~

你好,我也想要看看,能否send份給我,感謝。

原帖由 KimB 於 11-10-13 12:52 發表
各位小朋友會考lmc既家長, 因為去年面試要填問卷, 而小女子亦勉勵各位要用心填寫, 所以有家長pm我有關問卷內容。哈哈! 我有留copy呀! 但我唔知可唔可以post上黎, 如果大家想知, 可以pm我。
祝面試成功!!:fu ...

回復 16# KimB 的帖子

Hi KimB,
我收到個File la,  Tks Tks so much~~

各位已pm本人的家長, 請check mail。我已回覆所有電郵啦, Good Luck!!

已PM,thanks!

各位, 今天小兒順利完成interview啦~~
原先都有啲驚, 因為阿仔早起身, 好攰咁樣, 都擔心, 到等緊入課室既時候都重係咁,,,,,
interview完出黎, 成個人笑晒, LMC的老師真係識魔法架
就連我老公第一次去呢間學校觀感都非常好呀!!!!!
超想入呀, 唔該俾我哋2nd in la~~~~

今年唔洗填問卷喎.

我小朋友話去左兩間課室, 第一間聽故事, 關於FARM ANIMALS, 小朋友TAKE TURNS回答問題, 第二間課室唱歌, 唱"DO RE MI", "head shoulder knees and toes", 小朋友可以選一個小樂器, 但又說有圖書可以看, 但他沒有拿...其實情況係點呢?

原帖由 蝦膏媽 於 11-10-15 14:42 發表
各位, 今天小兒順利完成interview啦~~
原先都有啲驚, 因為阿仔早起身, 好攰咁樣, 都擔心, 到等緊入課室既時候都重係咁,,,,,
interview完出黎, 成個人笑晒, LMC的老師真係識魔法架
就連我老公第一次去呢間學 ...

回復 27# helenli 的帖子

我個仔都係咁講, 佢話第一堂就有老師問佢幾條問題, (例, 鐘意食咩呀, 鐘意咩顏色咁), 之後就係輪流問農莊入面有啲咩動物。
再之後就去第二間房唱 "HEAD & SHOULDER", 跟住老師就叫佢哋自己玩一陣啦, 無叫佢玩樂器/講故仔書個啲喎,  我都係CHOK到咁多料咋~~(死!可能老師真係叫佢地玩樂器/講故仔, 但我個仔唔識聽, 跟住走咗去玩~~個心即刻冷咗一截 )

醒目開學勳章

各位好呀.
我囝囝都in左. 大致跟你們說的相近, 最後完成晒之後. 亞囝說老師話可以睇圖書/玩樂器/玩玩具. 亞囝好唔話氣的去左玩玩具...  唔知咁樣會唔會有影響?

祝想入lmc 的小朋友及家長們, 事事順利, 旗開得勝
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

醒目開學勳章

原帖由 bchi 於 11-10-17 12:09 發表
祝想入lmc 的小朋友及家長們, 事事順利, 旗開得勝

多謝bchi呀. 我唔客氣. 希望承你貴言啦!

to: kimb我已經比了個pm你,如你收不到可發pm我,我再比個email你,煩了你,不好意思,因為我都好想個仔考到

此外. 昨天我個仔個同學個mama說,lmc的英文水平要求很高,他大仔你仁哥讀,你仁哥的一年(非主流型只有四個非中文母語的小孩),因此他平日說cantonese多了,英文口音失了很多,(他們兩個是國際學校的!)因此她在summer比他上了個intensive english course

2仔在lmc讀得幾開心,每天homework要完成的話約1小時,有什麼野再分享。

Dear kimb,可否send埋俾我?Thanks very much!

KimB, would u mind to email to me [email protected].. thx

醒目開學勳章

kimb 你好
我早2天都留左pm給你.

sorry, 我呢幾日好忙, 成日都唔係公司, 所以未得閒send mail, 我會係2nd in之前reply 曬d email.

原帖由 giveupaguy 於 11-10-19 12:03 發表
kimb 你好
我早2天都留左pm給你.

醒目開學勳章

回復 1# KimB 的帖子

謝謝你百忙之中抽時間回email.   我會留意e貓

Just sent the mail, please check!

原帖由 giveupaguy 於 11-10-24 14:11 發表
謝謝你百忙之中抽時間回email.   我會留意e貓

KimB, 你好! 可否PM埋份問卷比我嗎?另外,請分享下你上年2nd interview 的情况, 唔該!!!

KimB,

可否pm給我, 謝謝你 :)

原帖由 KimB 於 11-10-13 12:52 發表
各位小朋友會考lmc既家長, 因為去年面試要填問卷, 而小女子亦勉勵各位要用心填寫, 所以有家長pm我有關問卷內容。哈哈! 我有留copy呀! 但我唔知可唔可以post上黎, 如果大家想知, 可以pm我。
祝面試成功!!:fu ...
‹ 上一主題|下一主題