用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一私人補習你們俾開幾$一個鍾?
go

小一私人補習你們俾開幾$一個鍾? [複製鏈接]

收100蚊1個鍾補小一功課,每次2個鍾,你哋點睇?(港大學生)
   1    0    0    0

貴左d wor. 而家我果個係open u 讀緊degree. 收65/hr, 一星期三堂. 每次1.5/hr

100元真係好貴喎, 我個仔今年中一都係100元一個鐘. 姐姐仲係大學畢業生.

我補開初小收$100/hr 架喎,不過唔係功課輔導,而係英文,數學專科

幫我仔仔補的姐姐, 讀緊U 的, 斯斯文, 佢收$80 PER HOUR, 我一星期只係2日ONLY, 每次1.5小時.

因為我係全時間比晒仔仔的, 所以都夠. 找姐姐補, 係想自己抖一抖. 再額外教佢D 新野. ^^

回復 5# moonychan 的帖子

請問可以pm老師資料嗎?

原帖由 快樂寶寶 於 11-10-6 18:47 發表
我補開初小收$100/hr 架喎,不過唔係功課輔導,而係英文,數學專科

我仔個補習老師都係專補中文科, 不是功課輔導. 小五時都係收HK$70, 當時姐姐讀緊大學.

回復 5# Wendy212 的帖子

請問你們是從那裡找老師? 有無網址.

回復 7# neko138 的帖子

可否pm你個補習資料比我呀!
謝謝!

回復 8# TszYingMama 的帖子

打"上門補習"四個字就可以找到d中介公司, 我就選了"香港導師會", 上網打呢幾隻字就應該找到佢地個網頁, 你上去瀏覽下啦!

100元唔算貴LA, 我個女起太子專科補數(碩士教)都$200/堂, 每星期1堂(話1個鐘, 不過好多時都個半鐘到).

但係功課班每星期5日2小時, 1個月先1400元, 一樣可以叫阿SIR/MISS先溫習中,英,數後才做功課, 咁就平好多.

Deleted

我覺得貴咗啲囉.

小一應該無咩特別與難度,比較容易handle.

你可以上去啲專門替人揾上門補習老師既網頁,佢地有list out唔同級別(即几多年級)既收費,我見到小一既只係60-70蚊/小時.

好多tutor網都有寫幾錢,但服務質素要試過先知

回覆 15# kkhon 的文章

when my son was P6------$70 F5 STU(DBS)
NOW ------$120 CU (IS & MATHS)      
             $300 SEC SCH teacher (chin)
my friend 's son(p2): $150 primary sch teacher (chin & putonghua)

for yr ref only

原帖由 gor_gor 於 22-10-2011 19:25 發表
我覺得貴咗啲囉.

小一應該無咩特別與難度,比較容易handle.

你可以上去啲專門替人揾上門補習老師既網頁,佢地有list out唔同級別(即几多年級)既收費,我見到小一既只係60-70蚊/小時. ...

我兩三年前試過la, 60-70係最低消費因為會搵個最近你屋企既比你, 好唔好就睇運氣.

有d補習老師來到補一兩次就叫你同公司講轉人, 然後話唔啱, 咁樣佢地唔洗俾$公司, 之後再call佢教, 咁既老師教你厄人, 你要唔要?

d老師大部份係中學生,大學生, 佢地都要考試, 到我d細路考, 佢又要考試, 趕交assignment, 又話唔得閒, 鬼死咁多理由.

就算70-80同你補, 如果有其他人比多d, 或覺得你屋企太遠, 又會成日話有事, 唔得閒, 等你炒佢.

所以補過幾個都係短時間性, 平均10堂8堂就要轉人. 依加上補習社, d老師穩定d, 貴少少但有幾個一齊補, 都有d群眾壓力, 好似見佢比心機左.

Around $80 - $100 per hour.

校 C: approx. $180 - 300 per hr
Year 1 - 2 S: approx. $90 - 120 per hr
‹ 上一主題|下一主題