用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK PN Offer
樓主: 小豬mama
go

YORK PN Offer [複製鏈接]

回復 78# 大白豬 的帖子

大白豬,我都係咁諗~希望快d收到信

回復 74# leungcnine 的帖子

父母可以兩個一齊陪同架~~

想請問下已經 interview 既媽咪,可否分享下 interview 內容呢? 會 in 啲咩?

我17/9 IN PN,
前2日都收到信喇.
AM CLASS, 好開心.
雖然最終都未必會讀, 但應該都會俾留位費

回復 68# homepridealice 的帖子

其實我住沙田,所以都報左幾間沙田學校,我會選擇性去in,因為我想BB明年2月插班讀半年之後再去York讀N班。而九龍塘就只報左York,想問下你地有無報SC N班啊?

回復 69# kartimmi 的帖子

其實我都唔知實際系點,因為我未親自向學校瞭解過,但我睇教育王國其他帖子,得知學費好似約4000,雜費2000,校車800咁上下。聽過York雜費系貴DD,但品質都好DD。

回復 70# mui0_0mui 的帖子

你系咪收到am offer啊?可能我地將來會做同學仔。

另外,York的playgroup大家有無參加啊?我就因為上緊其他playgroup所以未有報住,打算下一期先join。

回復 71# wendypoon 的帖子

哦,你報K1呢~

我地系報N1,所以無分主流或國際,明年先決定如果入主流會點算。

我念你應該要下個禮拜先收到offer,因為我早你一個禮拜in,都系今個星期一先收到信。

回復 83# yukai 的帖子

個interview唔難, 不過真的要睇bb當時的狀態.

問題有中有英, 大致問題:
1) 有幾樣生果, 老師問囡囡邊個係蘋果, 請你俾個蘋果我.
2) 有幾樣動物, 問囡囡邊隻係鴨仔.
等等...

d問題囡囡係識, 平時屋企都有同佢玩, 但去到interview時, 佢的表現有d打折扣. 唉... 希望ok啦.

同組有一個小朋友完全唔肯坐底interview, 係度喊, 老師俾左d時間佢冷靜下但都唔成功. 最終老師好好, 讓媽媽自己同小朋友玩, 佢企係旁邊mark分. 我估係第2間幼稚園, 果位小朋友已經無機啦.

回復 81# kartimmi 的帖子

我有d心急, 剛剛打左電話去york問, 佢地話24in個批而家process緊, 今個星期應該收唔到信, 最快要到下星期初先可以收到信. 所以今個星期六, 我會帶囡囡去啟思interview.

回復 89# loveannis 的帖子

係呀! 我打電話問左啦.

回復 90# 大白豬 的帖子

thanks for sharing !
對於大少少的bb可能已經識,但我地今個星期interview的小bb (11個月左右)就好難啦。
但希望可以等囡囡有interview經驗啦。

回復 7# loveannis 的帖子

你好, 我都係AM PN, 可能第日做同學仔, 我都係睇下有無下一期PLAYGROUP先上. 不過, 因為約道校舍去向未明, 如果收左又無新校舍, 點算, 有點擔心. 我都有諗住會報SC N班, 但太多人申請,都只係抱住試下心態呢

Hello! My son is also AM PN.
Nice to meet all other AM PN 2012 parents here!!!

回復 93# Doris_Ray 的帖子

哈哈... 你又講得岩. 囡囡係11個月大時都仲係舊飯, 過左一歲就進步左好多.

其實成果interveiw都好輕鬆, 老師好好笑容. 我相信咁細的bb, 教師考的內容和對bb的期望都會調整. 祝當日一切順利!

我都係順其自然, 唔好話細B, 我個仔係中B都仲係成舊飯啦~ IN個陣陌生環境+陌生人, 唔扭計我已經覺得好安慰

回復 97# giyim 的帖子

我囡囡係偏細的中b(7月), 我未in之前都有同你一樣的憂慮, 不過佢果日又ok無扭計.

小朋友的野真係估佢唔到, 俾d信心你囝囝啦.

原帖由 大白豬 於 11-10-6 17:17 發表
我囡囡係偏細的中b(7月), 我未in之前都有同你一樣的憂慮, 不過佢果日又ok無扭計.

小朋友的野真係估佢唔到, 俾d信心你囝囝啦.

可能囡囡會定D~ 我個仔返PG都有扭計, 我都想像唔到佢去到INTERVIEW會點~ 所以平常心, 希望大包圍是但有間肯收佢~~

我吔都係24號in, 好心急想知結果呀.
‹ 上一主題|下一主題