用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

冬季校褸及校服 [複製鏈接]

學校今日派表訂購中褸(紅抓毛裡), 但就要11月下旬先有貨, 請問上年K1訂購過的家長:是否準時就有貨, 定係會好遲先有, 因為擔心天氣到11月頭已好涷.
小兒(瘦身型,高約96cm)現時夏季恤衫著18碼, 西褲10碼, 運動服5碼, 請問:

1)冬季中校褸, 恤衫,灰褲及運動服, 應該買什麼碼好呢 , 請比點意見作參考, 多謝幫忙.
2)另外, 請問有無家長試過直接上油麻地約瑟買過校服? 和在書局買的尺碼,價錢相同嗎?

3)灰西褲質地有無邊間校服店賣的是厚啲嘅?

0    0    0    0

原帖由 wybb 於 11-9-26 17:19 發表
學校今日派表訂購中褸(紅抓毛裡), 但就要11月下旬先有貨, 請問上年K1訂購過的家長:是否準時就有貨, 定係會好遲先有, 因為擔心天氣到11月頭已好涷.
小兒(瘦身型,高約96cm)現時夏季恤衫著18碼, 西褲10碼, 運動服5碼,  ...

2) 約瑟係無校服賣既
3) 可以去愛民村商場入面既愛民校服買,D料OK.唔洗買太厚啦.最多加對長"物"就OK啦.

你去九龍城有條街(街名唔記得)直行到去九龍城廣場, 有一兩間賣校服的有培正校服賣, 但就冇運動服! 你可以去望下!

謝謝妳們的資料.  
請問學校書局大概幾時先有運動服賣? 因九月尾去過, 書局門口貼著冬季校服未有貨!  學校會有通告通知家長嗎?會很快就斷碼嗎?

原帖由 wybb 於 11-10-14 17:17 發表
謝謝妳們的資料.  
請問學校書局大概幾時先有運動服賣? 因九月尾去過, 書局門口貼著冬季校服未有貨!mouth:" />  學校會有通告通知家長嗎?會很快就斷碼嗎? ...

今日睇左只有4, 9,10碼
仲有係會好快斷碼

回復 1# NICOLE123 的帖子

今日我都問過書局, 完來今年供應商未番齊貨, 現在只番了小許4,9同10碼, 好像11月頭才番埋其如的碼數, 番齊貨之後 校方會出通告通知家長幾時可以買同幾時轉季

請問運動服的衫和褲可以分開買嗎?例如衫買6碼, 褲就買5碼, 因聽講褲會好長, 唔係咁啱比例

幼稚園運動套裝每年都是一套買的, 聽講上年試過分開買 但攪到好混亂 好難預計來貨的數量, 最後攪到斷晒碼 有好多人買唔到, 加上供應商來貨都是一套套的, 所以今年會如以往一樣, 一套套發售

回復 1# QQ_MAMI 的帖子

係呀上年我都要為衫同褲買同一個size就ok啦
點知條褲大好多!!!

書局有運動服賣了﹐我今天都己經買了^o^

書局轉咗人, 嗰位小姐好好人 , 仲幫我手度衫添, 因我帶咗阿仔套衫褲去度, 買齊晒冬季啲校服(運動服,恤衫, 灰褲,抓毛中褸), 安心晒!:D

原帖由 sallykwlee 於 7-11-2011 13:56 發表
書局有運動服賣了﹐我今天都己經買了^o^

請問抓毛中褸係點架, 我以為淨係得冷外套同埋校褸咋?

同埋有冇人知女仔對紅色芭蕾襪出面邊度有得賣呀, 學校o個對好薄呀!

原帖由 wybb 於 11-11-7 17:29 發表
書局轉咗人, 嗰位小姐好好人 , 仲幫我手度衫添, 因我帶咗阿仔套衫褲去度, 買齊晒冬季啲校服(運動服,恤衫, 灰褲,抓毛中褸), 安心晒!:D

請問中褸和深藍色飛機恤是否不同﹐我只在學校訂了保緩中褸但無買飛機恤﹐是否要另外買的?

原帖由 sallykwlee 於 11-11-8 18:22 發表
請問中褸和深藍色飛機恤是否不同﹐我只在學校訂了保緩中褸但無買飛機恤﹐是否要另外買的?

只買中褸夠了. 唔洗再花錢買飛機恤

原帖由 kiu_kiu 於 11-11-8 12:49 發表
請問抓毛中褸係點架, 我以為淨係得冷外套同埋校褸咋?

同埋有冇人知女仔對紅色芭蕾襪出面邊度有得賣呀, 學校o個對好薄呀!

有人講過馬莎, 寶靈街有. 如果唔係上淘實都有好多.

回覆 2# NICOLE123 的文章

謝謝Nicole123﹐想請問中褸是否一定要十二度以下才可穿?

其實九龍城獅子石道都有紅絲襪買。

原帖由 sallykwlee 於 11-11-9 12:57 發表
謝謝Nicole123﹐想請問中褸是否一定要十二度以下才可穿?

其實..我無理...有需要就著..12度可能我著左羽x

原帖由 NICOLE123 於 11-11-9 15:26 發表

其實..我無理...有需要就著..12度可能我著左羽x

羽絨係咪都要買深藍色呀,你地會唔會提前換季呢

請問紅色襪是褲襪還是到膝蓋的?謝謝

原帖由 NICOLE123 於 11-11-9 10:36 發表

有人講過馬莎, 寶靈街有. 如果唔係上淘實都有好多.
‹ 上一主題|下一主題