用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖三一堂小學今天開始報名, 大家有可意見呢? ...
go

聖三一堂小學今天開始報名, 大家有可意見呢? [複製鏈接]

對這間學校沒有太多認識, 請問大家可否分享一吓?
Many thanks!
   0    0    0    0

醒目開學勳章

我只知道它的聯繫中學是協恩...但唔知過去收多少,而且,協恩是女校....所以比例上..或要考到幾多名以內才會收.

原帖由 gooday 於 11-9-26 01:52 發表
對這間學校沒有太多認識, 請問大家可否分享一吓?

我囝上年讀幼稚園部,原來諗住升番小學所以有留意。  聖三一小學係一間私立英小,近年學校有意提升學習表現,所以開始幾谷吓,功課亦唔少。上年聽TALK時知道前年入協恩只有一至兩個,又唔覺姊妹校有咩優勢。

兩間幼稚園同小學共用一個校舍,好多時都有交流活動,學生老師都好熟絡,整體感覺好似一個大家庭咁。學生返學都幾開心。仲有學校自己有飯堂,食物質素唔駛担心。

謝謝大家的意見!

唔知仲有冇其他家長可以分享一吓?

醒目開學勳章

原帖由 ziyi 於 11-9-26 10:18 發表
我只知道它的聯繫中學是協恩...但唔知過去收多少,而且,協恩是女校....所以比例上..或要考到幾多名以內才會收.

I read that information from the CHSC site when I prepared the one-dragon information few years ago.  I was quite surprise with the nominated relationship with Heep Yunn.  But when I called the school office to confirm, the staff said there are no such relationships......
‹ 上一主題|下一主題