用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大埔田家炳,大埔舊墟公立(寶湖)?
go

大埔田家炳,大埔舊墟公立(寶湖)? [複製鏈接]

有無小朋友讀呢2間,我想知呢2間學校既教育方式係點?
同埋多唔多功課?
THX
   0    0    0    0

回復 1# 阿藍2006 的帖子

大埔田家炳也有2間!一間重成績,BAND 1 生超多、校舍舊、在山塘路;一間重課外活動(可能現在也重成績),BAND 1  0吾夠多、千禧校舍、在山上。  哪一間?

2間都係谷成績??
我想搵間唔多谷既比個仔!!

回覆 1# 阿藍2006 的文章

大埔田家炳(山塘路)超谷
大埔舊墟公立(寶湖)、大埔舊墟公立(近8號花園)、元(0吾識打)鄭、孫方中:都是區內受家長歡迎的學校,派位理想的學校,功課點都多多多!但我0吾認為其他學校0吾多!當年我為兒子選校,間間目弟過,結果選孫小!如你理念1樣:0吾想太谷!我只能提供孫小的資料給你參考:
~普教中(但低年級0吾多理筆順,可能一個個老師),對升中自行有好處,好多中學面試用普通話+叩門直資,一些直資中學普教中,你會較優勢!
~朗誦、跳繩、銀樂隊勁,常拿獎項
~課程,我覺得這幾間都好!但我喜歡孫小
考試不計默書分(平時也有),我可以多溫其他語文知識、eng usage,另外電腦課程最完善
~當然每所學校都有好 /不好老師,看你彩數!
‹ 上一主題|下一主題