用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 太子明慧VS九龍塘英藝
go

太子明慧VS九龍塘英藝 [複製鏈接]

囡囡係09年細B,會係11月插班讀PN,只有這倆間收佢,兩間評語都係好壞參半,唔知點揀,請大家可以比D意見嗎? Thank you so much!!
   0    0    0    0

My baby girl is 太子明慧, now study PN.....老師好有愛心woo.....

我就揀左英藝放棄了明慧,原因係有無OUTDOOR 玩既地方,小朋友可以吸收一下新鮮空氣。另外,有朋友既小朋友已經係英藝開左學,老師很好,差不多每星期都係FACEBOOK UPLOAD上堂照片,讓家長知道上課情況,又,小朋友病了上午無番學,下午老師電話即到問情況。

Hi creamy-mama & giantkid,

多謝您哋既寶貴意見喔!!很開心聽到您哋講老師有愛心同關心學生既狀況;呢個係好重要;咁您哋既小朋友係讀AM還是PM班呢?國際班定主流班?師生比例係多少喔?唔好意思問太多添,麻煩晒,謝謝!!

回復 2# giantkid 的帖子

咁請問九龍塘英藝要唔要買債券?thanks

原帖由 cdleep 於 11-9-25 12:26 發表
咁請問九龍塘英藝要唔要買債券?thanks

不用呀,不過學費真的有點貴,要有心理準備。但到現在也沒有聽到有其他雜費要交。

原帖由 giantkid 於 11-9-25 17:10 發表

不用呀,不過學費真的有點貴,要有心理準備。但到現在也沒有聽到有其他雜費要交。

多謝你回覆!!!咁佢地interview模式會係點?請問可否分享下?  thanks

原帖由 giantkid 於 11-9-25 17:10 發表

Could you mind to pm me their school fees please?

Ask  giantkid        ,

Would you mind to tell more about 九龍塘英藝 because my girl will interview on 5/11/2011.  What comment for this PN.

回復 9# joanna1388 的帖子

你好呀,其實佢去年才開新校,而我小朋友一開始又係佢地度番playgroup,所以根本唔駛interview,佢地都收左我小朋友讀n1,老師話個個星期都見到佢,連名都記得啦,咪直接收佢。所以抱歉我話唔到你地知interview 係點樣。

Thanks for giantkid...

I think PTH are more important than japan language.  
The kids spend more time to study PTH + Eng will be better.
英藝 with PTH and outdoor playgroup is quite good.
‹ 上一主題|下一主題