用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 15分小女兒, 基恩 或 聖心 有機會嗎?
go

15分小女兒, 基恩 或 聖心 有機會嗎? [複製鏈接]

我們家住離島, 實在沒有選擇, 要出中環.
請問15分的小女兒, 基恩 還是 聖心 機會會大一點呢?
   1    0    0    0

請大家幫幫忙啊...

按數字顯示, 理論上聖心機會較大...
http://www.edb.gov.hk/FileManage ... 19/2012net-11re.pdf

醒目開學勳章 王國長老

但聖心名氣又大D WOR
15分, 入聖心都唔係零機會, 不過真係好低好低

基恩20分都要抽 (這是我從基恩討論區看到的), 如果屬實, 15分入基恩的機會應該係零.  另外, 15分可以試下同區的英皇二校, 它的派位比基恩更好, 而且無宗教, 15分有得抽下.

謝謝你們啊! 我想我可以打定輸數, 搏第時叩門

1. 可提供的學位聖心較多
2. 基恩男女校, 男仔揀得, 女仔又揀得, 男仔加女仔的弟妹數目我相信剩係女仔及細妹o既數目為多
3. 地理位置:
-聖心要上半山, 堅道周不時掘路塞車
-基恩皇后大道西慢慢行樓梯上都唔洗5分鍾, 始終地利亦是受歡迎的其中一個因素, 亦可以說基恩較大眾化, 可以講係一間唔差又受歡迎又交通方便的街坊名校...
‹ 上一主題|下一主題