用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 呀仔條腿好多蚊蚊咬
go

呀仔條腿好多蚊蚊咬 [複製鏈接]

佢話LEE兩日都去咗 playgroup 玩, 今朝我幫佢貼咗蚊貼gala, 不過今日仲咬多三粒大大粒ke番黎, 你地d小朋友有無呀?
   0    0    0    0

我每朝都有同個囝噴蚊怕水!
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

去年我囡囡都係咁, 佢仲嚴重, 本身佢就比較敏感, 一被蚊咬就變成半隻蛋咁腫, 蚊貼事實唔係太work, 後來我轉左防蚊lotion, 仲俾d阿囡袋返學. 跟住請老師幫忙, 每當要外出玩, 就再幫佢塗一下. 咁效果好好多.

其實學校都成日搵人滅蚊, 我仲見到佢地有部好大既滅蚊機, 放左係playground果邊, 相信比以前好好多了.

原帖由 小白媽媽423 於 11-9-21 23:11 發表
佢話LEE兩日都去咗 playgroup 玩, 今朝我幫佢貼咗蚊貼gala, 不過今日仲咬多三粒大大粒ke番黎, 你地d小朋友有無呀?

噴蚊怕水同防蚊lotion就要叫佢記得唔好摸, 有邊隻牌子好呀?

我仔不是PLAYGROUP, 但我都發現佢有蚊咬, 好大粒0係小腿! 老師肯幫搽野咁好?!
‹ 上一主題|下一主題