用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正出左通知喇
樓主: NICOLE123
go

培正出左通知喇 [複製鏈接]

睇嚟08年超大B會有好大機會入到培正多d.....我個仔應該係陪跑多...

醒目開學勳章

原帖由 NICOLE123 於 11-9-20 13:01 發表
今年cut 到10月31日出生喎

Thanks nicole123 for the sharing.  My wife told me the age requirement has already been pushed to end of September last year?  So, they are pushing it one month per year so far?  'coz I remember it was end of August for my elder daughter's year.

原帖由 yushbaby123 於 11-9-20 19:55 發表
Reg. date is 11/15 and 11/16, is that menat first come first get the earlier interview time?

please advise, thanks,

佢寄比你張form已經有你交表既時間.交表時會通知你既面試時間

原帖由 iantsang 於 11-9-20 21:01 發表

Thanks nicole123 for the sharing.  My wife told me the age requirement has already been pushed to end of September last year?  So, they are pushing it one month per year so far?  'coz I remember it  ...

我無留意上年係唔係cut 30 sep呀

原帖由 cow1303 於 11-9-20 20:24 發表
睇嚟08年超大B會有好大機會入到培正多d.....我個仔應該係陪跑多...

平常心啦. 20選1...

原帖由 kiu_kiu 於 11-9-20 15:55 發表
Stella,

我女今年K1, 佢o個班同佢隔離班都係14女16男呀, 可能今年多女仔呱.... 個ratio接近1:1

Thank you kiu_kiu

原帖由 NICOLE123 於 11-9-20 16:04 發表
唔係日日有英文堂架
總言之都係果句 你入培幼就預左一心升培小
唔好同其他出面既學校比 培幼係教得淺
因為佢地重視教小朋友品德,自理行先 學術係小學先追上. ...

Thank a lot
我都知.
所以見你話英文堂有net.咪confirm 一下係咪日日有
其實唔係日日有我都無問題
我主要係鍾情佢一條龍
英文可以另外搵人教

我女K1, 佢o個班得星期四有英文堂架咋, 老師仲叫我地d 家長留意下佢地o個日會唔會講多左英文, haha.

原帖由 Cedric_mama 於 11-9-21 08:38 發表

Thank a lot
我都知.
我主要係鍾情佢一條龍
英文可以另外搵人教

我都會努力...我女無野叻...就算第一次去邊陌生地方...見咩陌生人...放低佢一個...佢都唔會喊...希望有機會啦

已經整好D文件...10月16日晚上就攞去寄...仲要收埋係自己個櫃到...怕爸爸見到晨早寄

截到31/10, 即係話今年嘅競爭又大左!!!

Oct 中取表格,Nov 15-16要親自交,不接受郵寄
原帖由 小山竹 於 11-9-21 10:42 發表
我都會努力...我女無野叻...就算第一次去邊陌生地方...見咩陌生人...放低佢一個...佢都唔會喊...希望有機會啦

已經整好D文件...11月16日晚上就攞去寄...仲要收埋係自己個櫃到...怕爸爸見到晨早寄 ...

HI Nichle123, 請問你班超大仔的比例多嗎?

原帖由 wh0709 於 11-9-21 11:18 發表
Oct 中取表格,Nov 15-16要親自交,不接受郵寄

我估佢指郵寄去取表

原帖由 heungboy 於 11-9-21 11:34 發表
HI Nichle123, 請問你班超大仔的比例多嗎?

其實睇生日會既相 9至12月係比較小
最多係 3至4月

我個女比較怕羞, 但係講野好叻, 加埋daddy係校友, 希望幫到佢啦! 如果培正收佢, 我簡直會感動到喊, 因為唔駛再煩小學揀校, 哈哈!

除咗仔女努力, 家長記得都要努力填好份問卷呀!

但今年為何CUT到31-OCT呢?(有無人知呀??)會否想試下收細B呢?...如果唔係CUT到31-OCT都係好無意思囉!..會否想下年收生改為1-NOV-31-OCT呢?如果係表示 9-12月永遠都無機會囉!

講真呀!其實細B唔係差..佢地都係跟返成長條線走..不過係出世月份問題...

they ask us to write a letter t them, is this letter very important?
also, as my girl is catholic, shd i write this religion?

我印象中上年都係 cut 31/8, 因為有朋友係 9 月出世, 話報唔到.

原帖由 NICOLE123 於 11-9-20 21:28 發表

我無留意上年係唔係cut 30 sep呀

第一日開學時, 校長講每個星期四有一節英文堂.

原帖由 Cedric_mama 於 11-9-21 08:38 發表

Thank a lot
我都知.
我主要係鍾情佢一條龍
英文可以另外搵人教
‹ 上一主題|下一主題