用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 "丹拿山循道學校"開放日
go

"丹拿山循道學校"開放日 [複製鏈接]

今天, 我們去了 "丹拿山循道學校" 的開放日,看起來她是一間不錯的學校,但我們錯過了 "北角循道學校" 的開放日,請大家幫助比較兩所學校.

Thanks.
   0    0    0    0

北循上的開放日只是到禮堂可以參觀學校,所以沒有看到裏面設施,但21/9 佢有一個英文寫作示範班,你可以上佢地網頁報名參加,應該可以睇下佢d課室咁。
個人喜歡北循多d,雖然兩個都是新校長,北循感覺踏實d,同埋北循一入學校是會先通往教堂才到課室,個人覺得較特別及喜歡。學術好似差不多,但丹循得3班, 可能較難入,我的朋友家長,就喜歡丹循新。

謝謝。我沒有注意到它們這個星期三的英文寫作示範班, 我會註冊。我覺丹循注重 "presentation skill", 不知道他們是如何教導基本知識,我的丈夫喜歡丹循。

原帖由 jamie仔媽媽 於 11-9-19 12:36 發表
謝謝。我沒有注意到它們這個星期三的英文寫作示範班, 我會註冊。我覺丹循注重 "presentation skill", 不知道他們是如何教導基本知識,我的丈夫喜歡丹循。 ...
有朋友個女係呢間學校讀,佢話D老師有愛心,好百厭嘅小朋友都會教到好乖(因為佢識一個小朋友係幼稚園時係好百厭嘅)

你說"丹拿山循道學校" 或 "北角循道學校"? 我的兒子也
很調皮...

原帖由 jamie仔媽媽 於 11-9-19 15:55 發表
你說"丹拿山循道學校" 或 "北角循道學校"? 我的兒子也
很調皮...

唔知你知唔知
上年我去聽講座時. 丹循有話自己 (i forget if both am n pm class) 果年在德行方面全港是 no. 1 的.  但今年講座冇提過

咁我估.. 北循 n 丹循 應該差不多吧

我們將進一步研究,多數會選擇丹循.
‹ 上一主題|下一主題