用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗2012 Nursery
樓主: bbc2010
go

玫瑰崗2012 Nursery [複製鏈接]

原帖由 MaMa2008 於 11-10-19 00:37 發表
我諗好少人貪佢一條龍上到小學同中學, 雖知道現在的玫瑰崗小學不再是以往的名校, 中學更加唔駛講 (但仍好外國化, 聽聞都多互動教學)

揀rhs kg係因為佢環境, 後來了解咗佢嘅教學方法就更加鐘意

...

其實玫瑰崗同蘇浙好似, 大家都係幼稚園同小學好, 一去到中學就.....要走人!!

我睇過 RHS WEB-SITE, 學校應該以英文為主, 我見有幾位 NET 老師添! 聽讀緊的家長說有國語及蒙特梳利, 真係好吸引! (因為唔係間間學校都有蒙特梳利上)

有樣野一定要讚下 RHS, 佢地將每月茶點放係 WEB-SITE 度, 等家長可以睇到小朋友每日食咩, 我睇過好多港島區幼稚園, 都冇咁做! 真係好好!

玫瑰崗校舍真係好大, 一定有足夠戶外地方, 所以我好想比亞仔試下。

唔知pn有冇校車坐呢? 佢個位都唔太就腳.

PN有校車坐。老師仲會安排PN學生坐頭幾行,方便照顧。因為頭幾行有4條安全帶,2絛扣手臂,2絛扣腰。

many thanks for all of your sharing ah...i will go to submit form on tmr...hope not too many ppl la..

yeah!!!
‹ 上一主題|下一主題