用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 你地的小朋友有無返屋企講要帶咩返學校呀? ...
樓主: cheungoli
go

你地的小朋友有無返屋企講要帶咩返學校呀? [複製鏈接]

My son teacher said "blue object" is for last week.  May be this week is BB photo as he bought the bb photo last week and hasn't return it back to us yet.

我女昨晚話我聽英文老師叫小朋友帶正方形, 佢無帶到, 留心聽書啦亞女!

原帖由 ganen 於 11-10-7 09:34 發表
我女昨晚話我聽英文老師叫小朋友帶正方形, 佢無帶到, 留心聽書啦亞女!

聽咗書都無用,我個女帶咗返去唔記得比Ms. Amy,今日要再帶

初初開始時我個仔講過話帶red toy/circle, 我有幫佢預備, 但放學又拎返返嚟, 我問佢有無拎出嚟, 佢話無!
上星期我得閒可以去湊放學咪問下miss. 原來上星期係帶blue 但我個仔無講過囉!
我仔個班miss 話唔會幫佢地拎出嚟既, grouping 時miss 會問, 咁佢地自己至去拎, 有帶會一個貼紙比佢地.
於是今個星期二返學我問我個仔仲要唔要帶藍色野佢話要...咁佢放學真係有個貼紙.
昨日個藍色玩具拎咗返嚟, 我問佢咁駛唔駛帶其他野, 佢第一次話no, 跟住話要帶bb 仔相喎! 又睇下今日有無貼紙!

原帖由 蛋妹 於 11-10-7 13:11 發表
初初開始時我個仔講過話帶red toy/circle, 我有幫佢預備, 但放學又拎返返嚟, 我問佢有無拎出嚟, 佢話無!
上星期我得閒可以去湊放學咪問下miss. 原來上星期係帶blue 但我個仔無講過囉!
我仔個班miss 話唔會幫佢地拎出 ...

Hi,你個仔係唔係N2班?

Really?? My daughter did get a sticker back last week... I think! But she us so confused that she said need to bring a red object back to school!!! @_@

My baby told me teacher asked them to bring their baby photo. Also teacher asked them to draw a "CIRCLE" on a paper.

Do u have any idea about that?

Ai.., when I ask my son yesterday, he said need to bring "yellow" object back to school.  No idea is it right or wrong.  Hope others can share.

回復 85# happydenise 的帖子

happydenise

係呀,佢讀N2。你小朋友都係?

回復 88# rai_fc 的帖子

my son said "yellow object" also

Yellow object as well

原帖由 蛋妹 於 11-10-9 00:53 發表
happydenise

係呀,佢讀N2。你小朋友都係?

係呀,我個女都係N2.....哈哈,終於搵到個同學仔!

你小朋友叫咩名呀?

teacher took the yellow object today, i believe it is correct.

老師收左張相,阿囡話冇野要帶

回復 92# happydenise 的帖子

我都有同感!! 終於搵到同學仔!!
我仔仔叫Marcus 呀, 你女女哩?! 不過我個仔都講唔到幾多個同學仔既名.
你女女有無搭校車架?

原帖由 蛋妹 於 11-10-11 15:37 發表
我都有同感!! 終於搵到同學仔!!
我仔仔叫Marcus 呀, 你女女哩?! 不過我個仔都講唔到幾多個同學仔既名.
你女女有無搭校車架?

哈哈...我個女(佢叫Denise)有提過Marcus呀, 我聽佢數d同學仔名,好似得4/5個男仔

我女女搭褓姆車返學ga

係呢今個星期好似仲未講要帶嘢返學校,我問咗我個女兩日都話唔使喎

原帖由 菲比B 於 11-10-11 10:24 發表
老師收左張相,阿囡話冇野要帶

我都係,問嚟問去都話唔駛帶嘢

原帖由 cheungoli 於 11-10-11 22:34 發表

我都係,問嚟問去都話唔駛帶嘢

我女昨晚話陳老師叫帶黃色, ms amy叫帶正方形喎!我話上星期咪帶過正方形囉, 佢話今個星期可以帶多次喎!

回復 96# happydenise 的帖子

你女女好叻喎, 講到同學仔既名, 我個仔講過一兩個咋. 等我今晩問下佢Denise 坐邊到先?
我個仔坐校車架咁我諗開學時可以陪返學個兩日我地應該無見過...
啱呀, 佢地個班係好少男仔. 20人裡面得4 個男仔之嘛!!
上星期尾我個仔話要帶bb 相, 我見miss 係收咗既, 琴日我問佢, 佢又係答我no!! maybe 真係no!! ha~

我個女都話今個星期冇嘢帶喎!!
@Denise媽媽, Denise好叻女呀, 記得咁多同學仔D名.
Friendly reminder: CCKG application form 下星期一有得download喇
‹ 上一主題|下一主題