用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 禮賢小學一問
go

禮賢小學一問

請問有無媽咪諗住報禮賢小學?
我見佢面談日期安排在10月24日(星期一), 但小朋友要返學, 大家會唔會為咗面試而突登請假呢, 又或者因為平日而放棄報名呢?

其實我無話特別想阿囡讀呢間, 因主力都會考慮津小, 考私小主要為做backup的.

原帖由 靚媽唔易做 於 11-9-15 15:29 發表
請問有無媽咪諗住報禮賢小學?
我見佢面談日期安排在10月24日(星期一), 但小朋友要返學, 大家會唔會為咗面試而突登請假呢, 又或者因為平日而放棄報名呢?

其實我無話特別想阿囡讀呢間, 因主力都會考慮津小, 考私小主 ...

佢地上年都係平日in架.

放心,幼稚園預咗喺呢個時間啲學生會經常請假去interview

知道禮賢屬於:
深水埗區,  中文私小, 基督教...

請問禮賢還有什麼?

原帖由 哈比 於 11-9-15 17:06 發表
知道禮賢屬於:
深水埗區,  中文私小, 基督教...

請問禮賢還有什麼?

九龍塘.........

九龍禮賢

我都會幫阿女報. 大家知唔知禮賢用中文教學. 學生的英文(oral, writing and reading) 好嗎?

請問過了deadline 沒有?

KRS? The deadline : around noon today.

我上星期六都去交左, 一路聽人講呢間學校好著重德育 !!

上次係街撞到個街坊 , 佢有小朋友讀緊都有提唔錯 ...... 所以平日要請假去 in , 我都會請 lor

我都有交,編號14xx
穎穎係2006年3月5日入侵咗屋企喇! :-)

我認識嘅老師同校長都好欣賞禮賢小學,認為禮賢嘅學生大都比較聽話。當然最重要係睇你嘅要求,如果你希望比較谷同大啲機會入名學,禮賢可能唔係你杯茶。