用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 K1 帶書問題
go

K1 帶書問題 [複製鏈接]

各位家長, 收到學校有關帶書的通告. 列明了: 4. 主題書(按主題更換); 5. 普通話書; 6. 七彩小種子.

請問 1, 2, 3 是甚麼?
而4的主題書是否包括現有的兩本: 中秋節 及 第一天上學?
   0    0    0    0

應該係, 因為我老師係咁同我講

同埋佢剩係叫我唔駛帶ABC Letterland本書

回覆 1# sherry_wong 的文章

謝謝!

請問 1.2.3. 是甚麼? 因為我怕收小了一張通告~

回復 2# sherry_wong 的帖子

尋日收到字條...本"中秋節"都唔駛帶啦~~

回復 1# mianyang_99 的帖子

今天仍未有字條收到......

另一方面, 書包少了一本第一天上學去.....

為何少了一本書的字條都沒有, 只能相信囡囡口中的說話. 就是老師話本書放在學校.....

唉......

回復 5# 松鼠隊長 的帖子

但我仲有第一天上學本書係書包喎~~

你們係咪唔同班呢?
之前聽我囡果班的班主任講,校長睇過話帶全部書個書包太重,所以就話決定唔洗帶letterland果本書,而節日書就過左果個節日,加埋填色個頁蓋了印仔,就不用帶了。

話時話,你們收到家長password未呢?

回覆 1# pomelo_tea 的文章

我相信我地係唔同班的...... 但課程上唔會差太遠呱~~~

我地父母都要返工, 呀囡是坐保母車, 所以我地接觸班主任的機會唔大. 但我們又怕所有嘢都寫紙仔問班主任, 恐怕她會覺得我們煩. 依家都想緊辦法睇下點樣可以加強溝通. :(

原帖由 松鼠隊長 於 11-9-15 22:09 發表
今天仍未有字條收到......

另一方面, 書包少了一本第一天上學去.....

為何少了一本書的字條都沒有, 只能相信囡囡口中的說話. 就是老師話本書放在學校.....

唉...... ...

me too, we didn't receive any 字條 neither.

回復 7# pomelo_tea 的帖子

我仔係d班....
佢未有password呀...今晚唔知有咪呢?好心急想睇下佢地上堂情形~~
同埋班主任開學至今仲未打過電話比我....你地呢~~???

無收過字條,或者因為阿仔有日無返學所以收唔到?
都無收過老師電話,但我有打過電話問老師阿仔情況,都好ok.

我都認為書包太重拉!!!

回復 11# letea 的帖子

係個3個盒同杯比較重~~

如你怕班主任會覺得你煩的話, 你咪在這裡問一下先, 看看有沒有其他媽咪曾經問過, 這樣就不需要下下都找老師,打擾她們了, 到真的有需要才找她們吧

課程上應該唔會差太遠的, 唔同班最多日子上有出入, 應該問題不大……媽咪們加強溝通吧…..哈哈

原帖由 松鼠隊長 於 11-9-16 13:51 發表
我相信我地係唔同班的...... 但課程上唔會差太遠呱~~~

我地父母都要返工, 呀囡是坐保母車, 所以我地接觸班主任的機會唔大. 但我們又怕所有嘢都寫紙仔問班主任, 恐怕她會覺得我們煩. 依家都想緊辦法睇下點樣可以加強 ...

想問下最近有一本"粉紅色"同"粉藍色"的影印書仔(唔記得個名), 係唔係要帶呢? 我淨係見日日都係file 袋內

粉藍色的影印書仔, 係歌集來的, 每日都帶

粉紅色的係給家長看,不用帶

我收到PASSWORD啦, 第一時間睇左阿囡的相

pomelo_tea, thx.

我都係睇緊呀~

原來粉藍色個本要帶架,我一路都冇帶呀

我都睇左相,好得意

原帖由 sherry_wong 於 11-9-17 09:26 發表
原來粉藍色個本要帶架,我一路都冇帶呀

me too,真係唔知要帶粉藍色個本wor....點解無通告通知gei, 阿囡又無番嚟講話要帶wor....
‹ 上一主題|下一主題