用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 仲有瀨尿嗎?
go

仲有瀨尿嗎? [複製鏈接]

仔仔原本戒左片,但近幾日唔知做咩返左轉頭,想尿尿都唔出聲,到我們大人發現時已經係整濕左條褲,之後同佢去廁所都仲有少少尿痾,即係佢可能係刻意忍住OR根本冇意識,我都唔知可以點,開左學叫做兩個星期,已經在學校瀨過兩次,雖然學校冇話乜野,但係做亞媽的我都覺得好唔知點咁...........好沮喪呀!
出街又係咁,返興趣班又係咁,點解會返轉頭既????????佢剛剛滿3歲,咁算係有問題定係都算平常呢?????呢幾日為左呢樣野真係攪到我人都癲了!!!!!!!!!!!
   0    0    0    0

樓主仔仔近來是否因為有些轉變, 所以佢唔出聲呢?

醒目開學勳章 貢獻勳章

我地學校新生手冊寫住: 小朋友開學初期,自理能力會倒退
如果你覺得有問題,應該同老師傾吓,俾d愛心同耐性,好快就會正常返 (兩個月內)
恐龍家

首先謝謝大家的意見!
仔仔最近是否有轉變?對!就是要返幼稚園!仔仔一直都是我湊的,而且他的作息時間又不好,之前最早都9點左右先起身,現在一下子要7:45前,仲有就係佢雖然返慣左PG,但都只係一個鐘左右見唔到我,現在又一下子兩個多3個鐘,或者呢D好似唔起眼的轉變對佢來說已經係吃不消了.........
其實心底裏我是明白的,但一見到佢咁樣又會好嬲.......

希望內心的魔鬼快D走,等我唔好再對仔仔發脾氣,我見到佢俾我打罵到傻傻豬咁,真係好嬲自己呀!!!!!!!!!!

ni 排我ar 仔都係, 佢差不多2歲半, 其實已經介佐片好耐, 一向佢有尿就出聲, 不過, 佢ni 2日唔出聲,到懶佐先出聲..

my daughter this week wee wee on the pants 3 times . But the first 2 weeks of SEPT , she don't have the problems.
May be due to stress ?
‹ 上一主題|下一主題