用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 將軍澳基督教宣道會宣基中學 VS 將軍澳官立中學 ...
go

將軍澳基督教宣道會宣基中學 VS 將軍澳官立中學 [複製鏈接]

請問有冇人知, 將軍澳基督教宣道會宣基中學 VS 將軍澳官立中學, 边間好D呢? 謝謝!!!
   0    0    0    0

過去數年公開試成績計,宣基是將軍澳第二位中學。

回復 1# 1516DADDY 的帖子

第一位是不是迦密

將軍澳基督教宣道會宣基中學在退步,而將軍澳官立中學在進歩中,以2010年中學成績計,並超越了宣基中學。可參考Khmama 2010中學排位更新的資料。

學校        英中/中中        校網        BAND        官津/直資        男/女/男女        宗教        中一班級        6科14分百份比
迦密主恩中學
英中        西貢區        1B        津貼        男女        基督教        4        68.10
保良局羅氏基金中學        英中        西貢區        1C        直資        男女        無        4        57.00
基督教宣道會宣基中學
中中        西貢區        1C        津貼        男女        基督教        4        50.80
將軍澳官立中學
英中*        西貢區        1C        官立        男女        無        4        55.60
景嶺書院
英中*        西貢區        1C        津貼        男女        無        4        49.00*

將軍澳官立中學, 聽聞轉了校長, 對嗎?

將軍澳官立中學, 知唔知現在的校長ok唔ok呀?咩底 頂解的校長做得唔太耐可以調來調去

多謝晒各位嘅回答呀!

迦密主恩中學是否真的很難入呢?
‹ 上一主題|下一主題