用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 請問多唔多人抽到課外活動?
go

請問多唔多人抽到課外活動? [複製鏈接]

請問多唔多人抽到課外活動?
   0    0    0    0

我囡囡抽到, 我係BK睇好似冇乜人報, 所以可能都唔難抽到, 其實我覺得都幾好呀, 可以俾佢係一個熟悉既環境學3樣野, 睇下佢對邊一樣有興趣先再繼續學, 不過都有d擔心太長, 同埋冇時間中場休息去洗手間, 今個星期第一堂, 睇下會點先

我地都抽到...

問過學校話無得陪...只係送左佢返去...三個鐘後接返佢...家長唔可以在學內停留... 每個班會轉課室...有人會帶佢地轉...上厠所...有人會帶佢地(唔知係咪真, 有少少擔心)...不過...當係比佢學習獨立啦....

學校話可以帶水同小食,  佢地會安排小小時間俾學生休息, 希望ok啦

我都報左,亦有收阿仔,試下上一期睇下情況如何

我個人認為連續三小時都真係太多,又無彈性,不過因為一站式,唔想走來走去,所以試一期。

上星期六接佢放學...問佢有無飲水/去洗手間...佢話"無"...佢話老師無叫佢地咁做..佢想飲水又唔夠膽問老師..(可能因為唔識d老師)... 即係三個鐘無飲過水/無去過洗手間...
唔知係咪真?! 你地點既呢?
不過...都好..即係佢未夠主動...回家再教佢主動d...

我預先袋左水同小麵包, 放學我都有問阿囡, 我問佢有冇飲水同去洗手間, 佢話有飲水但冇去洗手間, 我唔知係唔係真, 我知佢見到陌生人未必敢主動話要去洗手間, 但我又諗佢可以忍到咁耐又幾出奇喎, 不過個包冇食到, 下次我要俾佢食左先返學

不過阿囡好似幾開心, 佢係咁拎住幅畫俾我睇, 雖然都唔知佢畫左d乜

明天係咪無課外活動?

Yes ar, as school would be cloased on public holiday.

原帖由 letea 於 11-9-30 14:16 發表
明天係咪無課外活動?
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

thank you.

咁明天又可以去街街同休息拉

唉~!我覺得冇彈性, 上兩年我都係俾我兩個仔番一個興趣班, 宜加我大仔升到小二, 小學都係上一個興趣班, 變相一係全部唔番, 一係連哥哥都要連上三個鐘......
其他校外興趣班都要讓步, 全部轉去下午, 姐係又朝上到晚........
mon-fri.已經番學好辛苦, 星期六仲辛苦過1-5, 唉~!點解唔可以有多個選擇呢~?!
點解唔可以1個鐘+2個鐘嘅方式呢~?!

所以我都係諗住試一個學期先..
但阿仔好似好鐘意咁...如果繼續上,其他所有課外野都要cut哂拉..

另外想請問各位,你地有無上課外活動既時間表,即係邊日要上邊日唔使上果d。
我見佢普通話課列左個大綱,即係邊日會教咩,但成個十一月都無堂,咁係咪成個十一月都無堂上呢?

請問約幾多人一班呢?  我正考慮下期上唔上,因為如果在外面上,可能人數會仲小

according to my observation, there are about ten kids in the drawing class.  I guess "ten" is the ceiling.
‹ 上一主題|下一主題