用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2011-2012 小六家長入嚟傾吓
樓主: Derdad
go

2011-2012 小六家長入嚟傾吓   [複製鏈接]

醒目開學勳章

畢業營,囝囝有冇參加?
我嗰個有去,好彩係分咗去 Batch 1,唔係嘅話就可能唔去咯!
都唔知點解 Batch 2 要攪到咁近派位日嘅,有點替佢哋擔心!
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

醒目開學勳章

終於,最後一次測驗開始了。
雖然對升中冇影響,但畢竟會放入成績表,所以還請各位媽咪勸囝囝多加上心啊!
Best wish,

回覆:Derdad 的帖子

家長會校長有提及決定咗參加冇得話編得唔理想就可以取消跖去喎!

醒目開學勳章

回復 pooh仔 的帖子

唔去嘅意思,係錢照俾嘅。

pooh仔  幾差嘢喎!  發表於 12-5-30 09:27
Best wish,

回復 Derdad 的帖子

Derdad你仔仔考曬試,而家係咪好輕鬆呢!對於升中,已經做好曬準備嗎?
EIKO

Derdad 發表於 12-5-15 22:52
畢業營,囝囝有冇參加?
我嗰個有去,好彩係分咗去 Batch 1,唔係嘅話就可能唔去咯!
都唔知點解 Batch 2  ...

Derdad,
你個仔咁叻,派位日都吾洗擔心 la, 就算分左去Batch 2 , 對你個仔都無影響, 反正都吾洗叩門。

回覆:2011-2012 小六家長入嚟傾吓

終於測晒驗,大部份分數亦已派發,可惜家長冇得過目!今晚grad din 成班仔一定好high!

醒目開學勳章

pooh仔 發表於 12-6-1 09:40
終於測晒驗,大部份分數亦已派發,可惜家長冇得過目!今晚grad din 成班仔一定好high!

...
嘢食麻麻,勝在數量多。
有段小插曲。

話說有得食之後十五分鐘,啲仔唔知係咪响學校訓練慣,好快就食完嘢,兼發覺場內頗悶,
於是部分人圍埋打機,部分吹水。但有好多人出了場外的走廊及會所嘅公眾地方四處奔跑。
近地下洗手間附近,有條通道往會所另一端,有個職員姐姐見咁多人亂咁跑,
就忍唔住口對其中一班細細粒嘅仔大聲咁話:呢度唔夠11歲係唔俾周圍走嘅!

點知班仔異口同聲(仲係好大聲果隻) 話:但係我哋已經12歲囉噃!

Best wish,

醒目開學勳章

嗰個職員姐姐冇哂符,唯有搵副校長。
於是就有之後台上嘅呼籲,叫啲媽咪出去捉馬蹓!
Best wish,

醒目開學勳章

播嗰段 "告別校園時" 嘅片段,同上年嘅完全一樣(只係換咗啲仔嘅樣),冇咗新鮮感,有點失望!
Best wish,

醒目開學勳章

唔知真定假,有媽咪講,今次測驗,啲仔放軟哂手腳,英文科居然有人考得31分!
Best wish,

引用:回復+Derdad+的帖子 嗰個職員姐姐冇哂符,

原帖由 Derdad 於 12-06-04 發表

嗰個職員姐姐冇哂符,唯有搵副校長。
我有聽到講播!可能我哋坐得同門口相距太遠,班仔冇走出去,只喺吹水及打機!

引用:回復+Derdad+的帖子 播嗰段+"告別校園時"+

播嗰段 "告別校園時" 嘅片段,同上年嘅完全一樣(只係換咗啲仔嘅樣),冇咗新鮮感,有點 ...
你上年冇去?
我第一年亦是最後一年,就覺得ok, 班仔見到自己或某些搞笑同學時喺處大聲叫好high咁!

引用:回復+pooh仔+的帖子 唔知真定假,有媽咪講

唔知真定假,有媽咪講,今次測驗,啲仔放軟哂手腳,英文科居然有人考得31分!:surpris ...
都唔奇吖。考完最後一次試都有同學冇乜心機上堂又話好悶!

SJPS Graduation Dinner 2012 (I believe in you) 喺youtube 揾到當晚放嘅兩段片:

SJPS Graduation Dinner 2012

當晚第一次睇。我就覺得很感動。仲影得學校好大好靚。到處都係Green & White

醒目開學勳章

Lelu 發表於 12-6-4 17:52
當晚第一次睇。我就覺得很感動。仲影得學校好大好靚。到處都係Green & White ...
上年段片。同今年嘅一模一樣。
http://www.youtube.com/watch?v=PPTk_dHvyu4

第二段都相似,只係上年背景歌曲用You raise me up,今年用 I believe in you。
http://www.youtube.com/watch?v=FuhnucRXQcg&feature=fvwrel

所以有啲失望。
Best wish,

醒目開學勳章

pooh仔 發表於 12-6-4 17:36
都唔奇吖。考完最後一次試都有同學冇乜心機上堂又話好悶!

學校同佢哋操Pre-S1,其實都好重要,因為會決定啲Band 1仔 SJC 中一嗰陣入唔入到E班,或D班,對於派去其他中學嘅同學嚟講,又決定佢哋入唔入到英文班!

所以都要叫啲仔放暑假前都唔好掉以輕心!

GogoCheung  請問E 同 D有乜分別?  發表於 12-6-5 11:20
Best wish,

醒目開學勳章

pooh仔 發表於 12-6-4 17:35
你上年冇去?
我第一年亦是最後一年,就覺得ok, 班仔見到自己或某些搞笑同學時喺處大聲叫好high咁!

...

我個大仔今年先畢業,上年梗係冇份去啦!
Best wish,

醒目開學勳章

可能人太多,畢業禮嗰日一個家庭只俾一位家長參加,唔能夠同老公一齊見證個仔畢業,有點遺憾。
Best wish,
‹ 上一主題|下一主題