用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 唉! 又會病成咁架
go

唉! 又會病成咁架 [複製鏈接]

小朋友今年8月一返N班, 既傷風.  好返, 又再流鼻水......到依家都無好返.

點算呀?  心痛C人啦!
   0    0    0    0

半日定全日?

會5會只係天氣轉而鼻敏感,小囡開學前以有開始流鼻水,今晚仲發燒,唉!不過都好,希望佢十月有晒抗体5會再病.

係呀, 中醫話佢鼻敏感, 唯有俾中醫調理一下啦...
知唔知鼻敏感, 要注意的咩呀?

原帖由 pandabonita 於 11-9-9 23:56 發表
會5會只係天氣轉而鼻敏感,小囡開學前以有開始流鼻水,今晚仲發燒,唉!不過都好,希望佢十月有晒抗体5會再病.

my boy also got running nose after going to school for 1+ week.
i heard that many of his classmates got the same!

當越早處理越好,鼻水多倒流會咳,跟著就呼吸道感染.有d收鼻水藥會有睡意,小朋友食左返學會比較辛苦,我地睇開醫生通常開隻叫dimetapp ,呢隻都ok,你試下問問你醫生.

如你小朋友係寒底,中醫你可試下天灸,不過要等到七月

我地自己就比小朋友游水和食虫草,但最近有d報導話虫草好多激素...
原帖由 luckyho 於 11-9-12 15:54 發表
係呀, 中醫話佢鼻敏感, 唯有俾中醫調理一下啦...
知唔知鼻敏感, 要注意的咩呀?

‹ 上一主題|下一主題