用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: kelvinchan3344
go

deleted [複製鏈接]

老師沒有講到尺寸, 又唔知有乜用, 我叫阿仔帶了一個鞋盒就算.

原帖由 janssenma 於 11-11-10 15:42 發表
明天科研堂要帶有蓋紙盒,請問知唔知要幾大個?我只有一些A4紙個d有蓋箱,但係好似好大個,點叫亞仔帶番學???

請指教!謝謝!

是之前中文堂時在課室裡借的中文故事書.

原帖由 NOPAN 於 11-11-15 20:27 發表
hi hi,
~ 求救 ~
要帶KTS書, 請問係咩黎架, 我仔點都係話無呀.....救命呀~

應該是要今日還, 然後再借另一本返屋企睇, 不過阿仔話有同學仔將本書交到圖書館還, 結果要跑去圖書館搵番本書.

原帖由 NOPAN 於 11-11-15 22:44 發表
謝謝, 係咪即係要還呢, 我仔有帶圖書攞去還, 但我唔肯定佢係咪係圖書館借返黎, 我明早問問佢, kelvin, thanks again.

會否在視藝袋裡? 阿仔試過將通告和手冊放在裡面, 搵到我傻

如果冇的話, 你可以先在網上print咗"是日家課", 在上面簽名和解釋原因頂住先, 再叫亞囡下星期一返學校搵清楚.

原帖由 kelvinchan3344 於 11-11-17 17:07 發表
亞囡唔見左本家課日誌 ........放學番黎書包唔見, 今次真係唔知點好....

1) 阿仔都有日日做中文網上練習, 但英文就得閒先做, 琴日馮老師有派小證書給做得好的同學仔.

2) 我都冇買, 不過好似頸巾只是要求綠色, 而不一定要有KTS的字樣.

原帖由 NOPAN 於 11-11-23 18:22 發表
想問問大家:

1)  你地小朋友有無日日上網做下網上家課, 琴日睇睇亞仔既, 原來有rating, 老師亦會睇.....

2)  有無家長買左kts頸巾, 我無, 但準備搵廠幫我用好啲既料織條比亞仔, 請問size呀, & 有無kts既字樣呢

th ...

1) 所以老師就用小證書來鼓勵他們去做....

2) 哇,有個咁好的媽咪, 你囝囝今年實唔怕凍, "溫暖"到死啦!

原帖由 NOPAN 於 11-11-24 17:33 發表

thanks, Kelvin,
1) 我會比亞仔多啲上網, 不過佢成日me me more more, 都夠鐘瞓咯

2) 因搵廠做冷衫, 順便織埋頸巾, 咁我另織條溫暖牌比佢喇

Hi janssenma,

我本身是分類寫的, 老師每次都會揭晒成本閱讀冊改, 並簽名作實. 至於你的情況, 我建議你以後只須分類寫便可以了, 至於之前寫下的, 既然老師已經簽改, 就應該沒問題了.

我估當日校車只會有3點個轉,好讓其他年級的同學放學乘搭,至於一年級學生就應該要家長自行接回

我一早預咗到學校接佢, 所以已經請定假, 其實你可以教工人點樣到學校接佢, 咁以後有其他活動時都可叫工人幫手.

回復 janssenma 的帖子

之前我問過校車, 他們說一年級要4:45才回到學校, 太遲所以沒有校車, 可能現在安排到校車接放學, 不過路線未必一樣(因為3時,4時和5時放學的校車路線是不同的). 其實你可以打電話返學校搵尹太問清楚, 她負責校車事宜所以會知道得最詳細的.

由於當日我要返學校接大女出Camp, 所以順便接埋阿仔而唔會搭校車.

回復 KJAS 的帖子

其實我都冇收到第二份通告, 應該是抽唔中冇得去, 唯有等下一次的活動. 另外阿仔話呢幾天穿校服或運動服回校都得, 不過星期五的日營就一定要穿運動服.

janssenma 發表於 12-2-9 12:16
KJAS,

我都無買校褸,都煩緊點好,因為佢買校服通告話校褸係optional,同埋個款校褸唔多保暖,所以我只買左綠 ...
放心喎, 冇校褸都唔緊要, 睇番上年校刊的班相, 所有學生都只是穿校服而冇穿校褸, 我估是由於校褸不是個個學生都有, 為了令班相看起來整齊一致, 所以最終都只是穿冬季校服影相.

說實話, 那件校褸又重又唔多保暖, 冇理由只為了影一張班相而買的.
‹ 上一主題|下一主題