用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 德藝會游泳池
go

德藝會游泳池

同小朋友報泳x班,  想問吓室內環境如何, 沖身是否等好耐, 是否獨立一格, 會唔會好似會所咁有熱水池浸身

goodgoodluck  take a shower need to go up to roof, easy get cold  發表於 12-5-17 13:11

不如自己親身去睇吓喇!我就覺得OK,但我有朋友唔OK,揀了九展。
原帖由 healtheworld 於 11-9-7 07:15 發表
同小朋友報泳x班,  想問吓室內環境如何, 沖身是否等好耐, 是否獨立一格, 會唔會好似會所咁有熱水池浸身

其實泳x同另一間x丹福邊間好d,因為x丹福比較近我, 步行可以. 但德藝會就要搭車.

x丹福
原帖由 healtheworld 於 11-9-7 12:05 發表
其實泳x同另一間x丹福邊間好d,因為x丹福比較近我, 步行可以. 但德藝會就要搭車.

咁差

泳池係二樓,沖身要上天台,即行多兩層
基本上係一個更衣室內+一間房沖身,間房有大約7-8花灑,小朋友共沖
至於家長位位於泳池旁,自己係側邊拎凳坐,好焗好熱,一定要自備扇同水,而家泳池係凍水

i heard they are very good, you don't live in the Kowloon Bay area?

我覺得德兿薈比較舊, 其實都唔關個泳會事.

我就係喜歡依家教我個囡既教練, 如果唔係我都會轉泳會.

回復 Agenda 的帖子

邊度?我都想搵幫個女

下.......咁德藝會好唔好呀???

引用:泳池係二樓,沖身要上天台,即行多兩層基本上

原帖由 ^曾小姐^ 於 11-09-10 發表
泳池係二樓,沖身要上天台,即行多兩層
基本上係一個更衣室內+一間房沖身,間房有大約7-8花灑,小朋友共沖
至於 ...
同埋行上天台時有冷氣,小朋友容易攝親。
大力泳會在九龍灣E max, 沖身地方都是大房無分隔,不過整體上ok.
教練就一般,睇運氣

回復 Radiomama 的帖子

下........上天台唔係掛要行上去咁得意ga???咁又真係差左dd wow
大力個度唔洗行?無一格格架?不過係唔係次次同一教練先?

回復 拾仔 的帖子

Emax 大力的入口在地下, 更衣室就在入口附近,換衫點名後上一條樓梯就係泳池。
家長可坐在池邊觀看,泳班是3-4個月一班,每班一位教練,中途少有轉換。
我仔由三歲半游到依家四年喇,so far 無再轉泳會。(早年也在德藝會泳天上左十堂,感覺麻麻。)

咁即係大力好d~你學個度即你九展?學開個個教練就你個個?我個女4歲好怕大多人一班真係學唔識....聽你咁講大力都ok,
而家我又搵緊私人教練1:2個d不過聽人講大力同德藝會都有所以要問清楚~~
咁德藝會真係麻麻地?

引用:下.......咁德藝會好唔好呀???

原帖由 拾仔 於 12-05-07 發表
下.......咁德藝會好唔好呀???
你係講個池定教練先?

回復 VaVaBaby 的帖子

兩樣都係想知呀~~

回復 拾仔 的帖子

我建議先參加泳班,可選1:4果種。

小朋友4歲不用心急,除非您要佢5歲入泳隊、精通四式方便考小學,如果唔係,跟泳班都ok架! 起碼等您開始左之後再睇睇邊個教練好,才轉私人教。我見有d小朋友在學會游水後才由私人教練執泳姿,成效顯著。

我仔仔keep住一年四季都游,但不參加泳隊、不私人教,依家(7歲半)會游自由式、背泳、蛙式,開始學蝶式; 作為一種運動ok啦。

可能我自己又心急左想佢快D學識啦.....一聽人講游班學唔識就想搵私人教....又怕佢一班要教成10個......聽你咁講大力都真係可以考慮1:4 都學倒野?幾$架?起九展四季都可以游又真係唔錯...不過起九展有小小難去....家長可以睇到實?

回復 拾仔 的帖子

家長可以在池邊家長席睇到實。