用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 今日囡囡無返, 想問下P1 / P1C 家長今日assignment ...
go

今日囡囡無返, 想問下P1 / P1C 家長今日assignment [複製鏈接]

1. 工(1) 應該即係工作紙, 係咪老師派架
2. 工 (1) P1 咁呢個同上面又有咩分別呢?

苦老中...
   0    0    0    0

回覆 1# lieyeemama 的文章

Hi llieyeemama
1-數學:1A(p.2)
2-中文:(工作字),今日派
3-英文:今日派咗5張工作字(在家做的)
4:常識:女女assignment 有寫,但唔知阿女寫乜?佢仲答我今日有上常識咩!

回覆 2# oimingoiming 的文章

仲有:今日派牙齒保健、身體檢查form

上學校website睇啦,佢地每班每日都影家課表post上網。 :)
有了你頓覺增加風趣﹐我每日每天都想見你﹐ 那懼風與雨﹐那懼怕行雷﹐見少一秒都空虛

唔該哂oimingoiming!
睇黎聽曰放工要即刻返屋企同阿女做功課至得喇!另外,上website睇左,GS應該係咁PLS BRING BOOK 1D IN NEXT LESSON. :)
另外,website 上assignment board係無功課架,咁d worksheet 駛唔駛交架,定係老師唔記得寫,你囡囡知唔知呢?

回覆 5# lieyeemama 的文章

英文Wroksheet 我估就唔使交,因成五張字,明天問吓先!GS但明天無堂喎

回復 1# oimingoiming 的帖子

你好, 我囡囡都係P1C, 你早上有無去學校呀, 下次同你見下面呀OK.

你好, 我囡囡都係P1C, 你早上有無去學校呀, 下次同你見下面呀OK.

原帖由 lieyeemama 於 11-9-6 17:41 發表
1. 工(1) 應該即係工作紙, 係咪老師派架
2. 工 (1) P1 咁呢個同上面又有咩分別呢?

苦老中...

回復 7# knt20022002 的帖子

Hi,
我無早上返學校,只是頭一星期有去,你是否日日送返學?我都想同其他家長交流多點

HI,

我個女有搭校車. 佢上車後我跟住搭車去學校, 等佢上完早會後上課室我先至走.

原帖由 oimingoiming 於 11-9-9 13:35 發表
Hi,
我無早上返學校,只是頭一星期有去,你是否日日送返學?我都想同其他家長交流多點

回覆 9# oimingoiming 的文章

Hi,
阿女每日寫家課冊內功課都同網上家課兩回事!成日都有寫漏 ,睇咗一星期都唔係好明!?又話有些唔使做?(非中國人做喎!)睇死人!

原帖由 oimingoiming 於 11-9-9 22:26 發表
Hi,
阿女每日寫家課冊內功課都同網上家課兩回事!成日都有寫漏 ,睇咗一星期都唔係好明!?又話有些唔使做?(非中國人做喎!)睇死人!

我阿女寫嘅大致上同家課冊一樣,你試下俾佢睇番網上assignment board,可能有幫助!不過,我反而覺得有時d老師都寫得唔淸楚,真係要靠估!慢慢黎啦!加油呀大家!

回復 5# knt20022002 的帖子

我阿女都係搭校車,我都唔會曰日早上返學校,但希望一星期去一次,同老師或家長交流下!不過之後要趕返工,考慮中!

回復 1# lieyeemama 的帖子

Hi,請問1C班今日數學功課SB(1A)是否在學校,唔見阿囡帶返屋企?!

想交流, 就去bbq, 問到飽啦. :;pppp: :;pppp:
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

Oiming, 我阿女有喎,係數學書!可能佢漏左!

回覆 16# lieyeemama 的文章

咁大獲

其實大家在網上睇 chinese 就可以.  

basic chinese 係比non-chinese 睇架.

另有張紙,;貼在手冊, 果張係功課的簡寫, 大家有冇 ??

上年我都係盲摸摸, 係要摸索下架.
我試過打去問老師, 有一本hw 冇, 想問下班主任, 點知係文校長聽, 佢話若你真係冇, 唔洗擔心, 可以補做, 我地唔會因為咁罰小朋友.
我心想, 係就好囉.... 以前我細個冇交功課要留堂架 :;pppp:
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員
‹ 上一主題|下一主題