用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍灣觀塘區的幼稚園,哪間好?
go

九龍灣觀塘區的幼稚園,哪間好? [複製鏈接]

我大囡讀小天使,不過99不喜歡,想細囝轉第二間...

我同老公都要返工,學費期待$3K 以下一個月 (全日)
將來打算入讀油塘基顯 (姐姐在讀)

我奶奶話
路德會沙崙堂幼稚園 好像不錯,有沒有人有小朋友讀過呢?
我看 香港路德會觀塘幼稚園 ,看別人的POST 說比較深,又有測驗,好似會跟到小學的難度...

又有沒有第二間不錯的呢?
我最主要的要求是不要有太多大陸來的小朋友, 或者老父少妻的、那些不理不教仔囡父母的孩子.....

P.S.其實我都係想阿仔讀返小天使, 用返姐姐D書, 省點錢....
   2    0    0    0

引用:我大囡讀小天使,不過99不喜歡,想細囝轉第

原帖由 lumijuli 於 11-09-05 發表
我大囡讀小天使,不過99不喜歡,想細囝轉第二間...

我同老公都要返工,學費期待$3K 以下一個月 (全日)
我自己係呢間畢業架,不過冇比我小朋友讀 ..... 係官塘有花園大廈浸信會,聯合幼兒,官塘浸信會都唔錯架

回覆:九龍灣觀塘區的幼稚園,哪間好?

九龍灣德福幼稚園都 ok , 有冇問過呀

聯合幼兒,優質幼稚園:
http://www.facebook.com/UCMSNS#! ... ;type=3&theater

醒目開學勳章

回覆:九龍灣觀塘區的幼稚園,哪間好?

請問官塘基法幼稚園 okay 嗎?

chickenwing2006 發表於 12-6-23 23:31
九龍灣德福幼稚園都 ok , 有冇問過呀
德福全日要5-6000/月

小天使

花園大廈浸信會唔錯的

回復 chickenwing2006 的帖子

花園大廈浸信會好嗎? 感覺上佢個個位好似都好多B6咁
聯合幼兒我都有睇過, 學生人數唔多
不過佢個位有D吊腳, 同埋學費都唔平
官塘浸信會係我細個個陣讀, 係幾好, 不過都係吊腳

請問以上3間係咪都有學劵?

THX

引用:回復+chickenwing2006+的帖子 花園大廈浸

原帖由 lmw325 於 12-06-27 發表

係三間都有,我仔今年 2011/12 係聯合幼𠒇番 full day  n1 , $39xx + $4xx  真係幾貴,不過一個老師對 8-10 學生,唔錯架

引用:回復+chickenwing2006+的帖子 花園大廈浸

原帖由 lmw325 於 12-06-27 發表

花園我囡 2008' 番 n 1 全日個時 $29xx , 而家我估 $35xx 左右 .... 可上網 see see , 環境冇聯合甘好,不過唔太多 b6

THX

唔理咁多報晒先啦,
呢幾年出生率咁高,都係學校揀小朋友
多過家長揀學校,收左先煩揀哪一間吧.
聯幼上年係百幾人選15個.

另外口啤幾好既,有保護兒童會譚雅士伉儷幼兒學校,
不過係麗港城,但學費幾平.

引用:唔理咁多報晒先啦,呢幾年出生率咁高,都係學

原帖由 Lovely_Babybaby 於 12-06-28 發表
唔理咁多報晒先啦,
呢幾年出生率咁高,都係學校揀小朋友
多過家長揀學校,收左先煩揀哪一間吧.
係呀,我聽人講呢間有全日又幾好架

‹ 上一主題|下一主題