用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

小一新丁開學了 [複製鏈接]

好耐冇過嚟lu....小朋友們都習慣嗎? (笑)祝學業進步
   0    0    0    0

Clement is fine and enjoy.

yes..my daughter is very happy too...we are so surprise to have this feedback from her:

暫時學校俾我既感覺良好,亞女亦開心。

好surprise我小朋友冇喊.....希望佢enjoy校園生活....

回復 5# niara 的帖子

開始習慣啦 又識到新同學,返學都好開心.
想問英文功課,老師有寫要做"CALSS PET",但又無任何課本或工作紙是要關於這題目?我地無理,老師又無話阿仔欠交.請問是否要做呢?

class pet 係輪流給小朋友帶回家一星期....要寫係本adventure book入面.....睇情況...你小朋友應該未輪到佢帶返屋企......到時你的小朋友應該會話俾你聽老師俾咗隻class pet佢.....咁就要做工課。

原帖由 carollung 於 11-10-17 00:54 發表
開始習慣啦 又識到新同學,返學都好開心.
想問英文功課,老師有寫要做"CALSS PET",但又無任何課本或工作紙是要關於這題目?我地無理,老師又無話阿仔欠交.請問是否要做呢? ...

哦!好多謝你回答....你咁講,我都見class pet 跟住有個人名,明白了.thx!

原帖由 edwinho123 於 11-10-18 22:46 發表
class pet 係輪流給小朋友帶回家一星期....要寫係本adventure book入面.....睇情況...你小朋友應該未輪到佢帶返屋企......到時你的小朋友應該會話俾你聽老師俾咗隻class pet佢.....咁就要做工課。

...
‹ 上一主題|下一主題