用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有無計劃送小朋友去外國讀中學?
樓主: 安安
go

有無計劃送小朋友去外國讀中學? [複製鏈接]

Any recommendation for good agent? Any 補習社 for preparation of the studying abroad?Thanks in advance.

回復 Susancps 的帖子

我自己都係英國讀中學,遲d都會送小朋友返去讀書。我以前讀女校,生活得好開心
我Suggest 小朋友如果係香港已經讀緊名校甚至英小, 讀完P6跳班入讀Year9最好,因為各課都好淺.
and you may visit isbi.co.uk , 呢個website 好好, 有各校簡介、學費等資料都好齊全
太出名既學校太多中國學生, so, for girls sch, I recommend :
St Catherine's,  kent college, Heathfield , St Margaret's , Westonbirt ,The Godolphin
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

deleted

deleted

安安 發表於 11-9-4 17:44
其實我同老公有打算將來送阿女去讀書, 但係諗15/16 歲左右, 但前日同個朋友傾開, 佢令我想提早送走個女去外 ...

中二  中三去  一年 40萬港幣.... 到讀完大學咪   好金..... 一層樓都買到

我有無計錯數呢???

安安 發表於 11-9-7 15:46
考試既模式會係點架? 可否分享下 ?
What subject are you refering.English exams tends to be essay base but the length will vary depending on your age.

wa...我發現原來好多小朋友都好幸福..

我宜家讀CU,唸番起F4果陣mammy都有叫我去英國讀書,唔洗係香港咁辛苦
但因為我mammy係開餐廳,話曬服務行業,雖然財政方面唔係問題,但其實我知道錢得來不易,我mammy就同我講話最多買少啲野,唔食咁豪

記得我果陣心情都好矛盾,大部份小朋友都會係咁唸架啦,又想去見識下,學下野,又唔捨得屋企人同朋友,而我果陣就係因為唔想佢為左供我讀書而犧牲左較好既生活而冇去到...anyway我讀完U會去英國讀埋碩士

不過提點下各位媽媽,美國好多teenager都有吸毒(esp大麻),英國就係成日落bar飲酒party,雖然後者我本人都覺得冇問題,但如果係女仔就要睇實啲,小心啲啦

BTW,如果話想搵一間好既tutorial center for preparation of studying aboard既話我都有一間介紹,會針對你既弱項而幫你改善,大部份導師都係外國人,唔係求其請個外國人番黎果啲,佢地導師都係外國top大學出黎的
係中環,唔想比人話賣廣告,想知的話可以pm
‹ 上一主題|下一主題