用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 沙田 大圍 馬鞍山校車
go

沙田 大圍 馬鞍山校車 [複製鏈接]

各位家長,
有冇興趣自組車隊返學或與校車商討由沙田區直出學校,不再接載其他區學生,以減省乘車時間,
有興趣 請pm or e-mail
   0    0    0    0

各位家長,

我個人認為校車吾出大角咀接人就已經PERFECT啦....
我地條線又吾系吾夠人
今朝早會已經開始咗先番到, 厠所都冇得去!
mimiip有mud提議??

原帖由 mimiip 於 11-9-1 12:54 發表
各位家長,
有冇興趣自組車隊返學或與校車商討由沙田區直出學校,不再接載其他區學生,以減省乘車時間,
有興趣 請pm or e-mail

我打算同校車公司聯絡商討只接載沙田區學生,但係大家要有心理準備會加校車費,希望大家用少許金錢換取時間...
有消息再向大家報告,
另外請大家向沙田區家長查詢意見,

原帖由 Normama 於 11-9-1 23:19 發表
各位家長,

我個人認為校車吾出大角咀接人就已經PERFECT啦....
我地條線又吾系吾夠人
今朝早會已經開始咗先番到, 厠所都冇得去!
mimiip有mud提議??

...

How many kids for p1 and p2 in Ma on shan. We can group together then they can go home earlier. That will be waste more for them.

I mean with Shatin and tai wei

絕對同意!
我上星期五同鐘副校反映過,佢話會同校車公司傾下,睇下係物野問題導致咁耐時間。
今朝校車嬸嬸俾張紙仔寫住放學時間4:50‼ 真過份!
大家一齊同校長反映下啦!

有了你頓覺增加風趣﹐我每日每天都想見你﹐ 那懼風與雨﹐那懼怕行雷﹐見少一秒都空虛

PS: 我仔仔係1B班,新港城四期上車。
有了你頓覺增加風趣﹐我每日每天都想見你﹐ 那懼風與雨﹐那懼怕行雷﹐見少一秒都空虛

吓! 4:50???

我個站係大圍同沙田中間都只不過係3:50(schedule),點解要成個鐘先番到馬鞍山???

原帖由 cheeseman 於 11-9-5 14:18 發表
絕對同意!
我上星期五同鐘副校反映過,佢話會同校車公司傾下,睇下係物野問題導致咁耐時間。
今朝校車嬸嬸俾張紙仔寫住放學時間4:50‼ 真過份!
大家一齊同校長反映下啦! ...

咪就係囉!我真係好想跟佢一次車‼
我真係好嬲呀!

好無奈, 學校黃生話幫吾到手

我星期六同校車公司講,可否取消接載九龍學生,但她堅拒並表示沒有校車,我計算過由大圍經獅隧直出學校只需要20分鐘已計慢駛,
回程又要行大運,每天要用3小時車程實在大過份
我希望所有沙田區家長一起向學校反映,
我找緊其他校車,不知各位有冇睇法如何.
我明早會回校同副校傾

回覆 1# mimiip 的文章

I talked to coach company and they insist to do so but not the return journey. I told them most of the parents dislike this arrangement and want to withdraw, coach company said its up to me and better to have everyone withdraw, don't leave some students in MaOnShan & Shatin for them. The school teacher also said they can't help. So its better for us to find another coach company

有冇馬鞍山家長有興趣自組的士返校,我可按排我工人跟車,請聯絡我
[email protected]

找架12人小校車,大家同心合力,我相信一定可以解決問題

我剛剛聯絡一間街車,待明天覆

請留名,以統計人數
1. mimiip

If have other mini bus that can straight to school from Ma on shan and Shatin. I really agree. I just want my kid don't waste too much time at the street. Cos we finish school at 3:10pm, how come he go home at 4:40pm. (I live in Ma on shan-mountain shore). I am so angry for the school bus, I was call them last month, they said cannot change anything of the time to home and to school.

太太同事俾左呢間野叫我地問下. 大家覺得可吾可行呢?

http://www.kcm.com.hk/

可以聯絡一下...

2. JMMA - Shatin Castello

原帖由 mimiip 於 11-9-5 22:36 發表
請留名,以統計人數
1. mimiip

2. JMMA-Shatin Castello
‹ 上一主題|下一主題