用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 博士山(香港)國際幼稚園 上boxhill(火炭)playgroup 對入讀boxhill(火炭) 有幫助 ...
go

上boxhill(火炭)playgroup 對入讀boxhill(火炭) 有幫助嗎? [複製鏈接]

上boxhill(火炭)playgroup 對入讀boxhill(火炭) 有幫助嗎?
會唔會機會大d?
入唔到boxhill2歲班, 仲有無機會係度讀k1?
   0    0    0    0

我自己小朋友, 係MOS上過playgroup, 而家小朋友係MOS讀緊N1.
我唔知會唔會加分, 但我覺得小朋友最少對學校環境熟悉, interview 時一D都唔驚, 甚至唔知自己係去 interviw, 以為去上playgroup!

簽名被屏蔽

我唔知有冇分加. 不過上年N1時最初唔收(waiting list). 之後由一月開始上playgroup直到六月. 至五六月左右通知收下午班. 之後九月頭通知上午班有位. 最後十月返學至現在.

Box Hill (MOS) N1班既雜費

請問 Box Hill (MOS) N1班既雜費
除~$4k 學費外, 書簿費多少? 女學服多少錢? 有無其他雜費?
校車費(濱景)多少?
謝!

回覆 2# SiuSiuPang 的文章

請問 Box Hill (MOS) N1班既雜費
除~$4k 學費外, 書簿費多少? 女學服多少錢? 有無其他雜費?
校車費(濱景)多少?
謝!

版主

學費外,就只需買校服、運動服 & 書包(total below $500),沒有其他雜費。

沙田區校車,無記錯around $650。
‹ 上一主題|下一主題