用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 考皇家G5 THEORY
go

考皇家G5 THEORY [複製鏈接]

各位媽咪, 我想問下你們的小朋友上左多少個小時的堂去考GRADE 5 THEORY??
   0    0    0    0

原帖由 FRED123 於 11-8-31 15:12 發表

Hi, my son is going to do the test on 8/Oct, he has 20 lessons.

1堂上1個鐘?? 佢係唔係由G1(BK1) 開始教到G5(BK 5)?  有冇做PAST PAPER???

原帖由 FRED123 於 11-9-2 21:53 發表

Sorry, I forgot to type.  45 mins per lesson. Yes, studied from G1 to G5.

FRED123,
THANKS FOR YR SHARING!

TOTAL 係24堂??  45MINS X 24LESSON= 18HOURS

18HOURS 可以教曬, 而家仲可以做緊PAST PAPER ... 好快呀!!  個老師係米只係教重點???

原帖由 熙媽媽 於 11-9-3 06:07 發表
阿仔上班制,14堂(每堂2小時),做G2-5書,2006-2010 past paper。
暑假開始上堂,而家剩番4堂,今日做past paper做到死死下,唔係咪要做咁多呢?

熙媽媽,
你一共係上36HOURS, 之前FRED123.. 佢係用18HOURS, 多一倍時間, 點解大家相距禁遠....???  點解我會問大家, 因為我阿囡, 到而家上了成23個鐘, 仲未教曬D野, PAST PAPER 也未做, 我好鬼驚佢到時..., 現在老師不停催佢, 叫佢加堂... 但係都開左學, 邊得閒WOR...

原帖由 Heidi媽 於 11-9-3 09:37 發表
Hi Tingmum,

我仔都係報左 8/10 考呀, 大概會上20堂, 由G1教到G5, 基本上老師都教晒佢, 做緊 past paper, 07-10, 我無理呀仔所以唔知佢幾多分, 每次落堂老師都話佢大意d, 但考試應該可以應付到, 咁我真係無理佢啦.
...

Heidi媽,
你一堂係上45/60/120分鐘呀??
‹ 上一主題|下一主題