用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Manman1010
go

P1編咗班啦!! [複製鏈接]

回復 33# lieyeemama 的帖子

Hi,
你們小朋友幾點睡幾點起身呀?有無方法能迫去睡呀?兩朝女女都好似發夢!

回復 41# oimingoiming 的帖子

阿囝大概10pm瞓, 朝早6:15起身, 佢今朝都話好眼瞓

各位P1家長, 請留意, 之前已購書欠16本的, 今日都係吾會有比我們的, 書商話要下星期(不知邊日)發給我們小朋友.

因為我miss左7月11日的購買日, 所以今日一定要親自去購書, 但係這書商真係好吾掂囉...
今日好多家長都不滿意... 插班學生, 書商無名, 就無書羅...

吾齊書又吾同我講, 到我點完書, 問她點解少16本, 她才比張list我, 話遲D會比.

回復 4# ewmami 的帖子

Hi ewmai,

我都考慮緊轉街車. 請問你上車同落車時間?因為今年仔仔仍要坐2小時車程先返到屋企. 實在太辛苦了!

thx

回復 1# bowienvivi 的帖子

Hi,bowienvivi,
你都係住荃灣?要兩個鐘車程禁耐?真係好辛苦,何況係小朋友。我阿仔7:10am 係麗城花園2期上車,返到學校剛剛好,不過唔知如果打風落雨會唔會遲到!

原帖由 oimingoiming 於 11-9-2 09:33 發表
Hi,
你們小朋友幾點睡幾點起身呀?有無方法能迫去睡呀?兩朝女女都好似發夢!

我一定要阿女10:00前瞓,因為第二朝要6:30起身,7:00就送佢上校車,不過有朋友提我唔好俾佢地瞓晏覺,九
如果唔係夜晚瞓唔著就麻煩!

回覆 2# ewmami 的文章

Hi ewmami,

我住葵涌. 早上7:00上車. 但放學排左最尾站落車, 所以17:00先返到. 車程時間同上年一樣.
請問你放學返到屋企時間? 車費幾錢?
如果吾方便公開, 可以pm我?
thx

my son is in 1B too, his name is Taka

回復 5# bowienvivi 的帖子

Hi,bowienvivi
阿仔1號同2號返學搭校車,放學家長接,5號開始放學至搭校車,不過校車姨姨話大概4:10返到。車費方面,同學校之前quote荃灣綫嘅價一樣!不過遲啲十月開始有學校課外活動,你會點安排?

回復 42# KimB 的帖子

嘩!明天帶成十一、二 本書,好重呀!

Hi ewmami,

唔該晒你!!
上年我只安排一日ECA, 所以ECA當日就自己接仔仔放學.
遲D等ECA時間表出左o黎先算.

原帖由 oimingoiming 於 11-8-31 04:05 PM 發表
Hi bchi 媽,
我應早一站,7:28上車,唔知可否跟車呢?我想去早會呀?

oiming, 你咪傻啦, 跟車 kekekeek

你7:28am 邊度上車呀 ??
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

原帖由 oimingoiming 於 11-9-2 09:33 AM 發表
Hi,

一年級後, 我個仔每晚九點半上床, 七點起身.

點解要帶咁多呀? 我只係帶左4本, 阿囝話冇用過添
原帖由 oimingoiming 於 11-9-4 20:39 發表
嘩!明天帶成十一、二 本書,好重呀!

回復 53# bchi 的帖子

你地誤會啦 ,唔係日日跟, 只係頭一日!因之前幼稚園可跟頭幾日!這兩天也是女女 坐校車,我在後面跟車haha.我喺土木工程處上車!你呢?係咪唔同車呢?我見我係尾二站,跟住就常盛街?

回復 54# KimB 的帖子

原來今日唔使帶書!

原帖由 oimingoiming 於 11-9-6 12:10 AM 發表
你地誤會啦 ,唔係日日跟, 只係頭一日!因之前幼稚園可跟頭幾日!這兩天也是女女 坐校車,我在後面跟車haha.我喺土木工程處上車!你呢?係咪唔同車呢?我見我係尾二站,跟住就常盛街? ...

OIMING,

你d 公仔都出得好亂下喎

你都識講啦, 女女小一啦嘛, 仲跟車,  要學識放手啊媽媽 ~~~~~  

ic 你土木工程署, 我係房屋署呀, 尾站係德蘭呀. 你尾三來架 kkeke

bchi, 咁都俾你發現oiming出公仔出都好亂
我淨係第一日跟左阿囝返學, 我坐小巴跟住架校車, 我仲早過佢地到學校, 因為校車要轉一個圈先落車, 而我就係"鄧xx"中學落車
so far, 阿囝話返學都ok, 我俾張有老師相既chart佢睇, 佢話俾我聽邊個教英文, 中文同GS。佢仲話昨日既意粉好好食
不過, 阿囝佢話有個同學仔 "賴c"   
原帖由 bchi 於 11-9-6 09:25 發表

OIMING,

你d 公仔都出得好亂下喎

你都識講啦, 女女小一啦嘛, 仲跟車,  要學識放手啊媽媽 ~~~~~  

ic 你土木工程署, 我係房屋署呀, 尾站係德蘭呀. 你尾三來架 kkeke ...

kimb,

你仔仔係咪食curry plasta 呀 ?? hahahah  

kimb, 咁你仔仔係搭邊條線架 ??  
初初執書包係會亂d, 遲下, 佢地手冊上都會寫返聽日帶咩書咩書, 你上學期每晚都上網對下佢地寫得啱唔啱囉, 下學期就個個都做到, 我都冇對添喇. hhohoohooh

小一生緊張, 急vv 同急poo poo都未必夠膽舉手, 又唔會好似幼稚園咁, 成排矮冬瓜排隊去, 所以有失手都唔出奇,  我地間學校算好喇, 若係津校真係你唔肚痾都唔比你去架

bchi, 唔係curry, 係茄汁呀!
阿仔都係坐同一條線, 不過佢再早d, 係商場上車, 佢話坐校車好嘈
e+都係我幫佢執, 因為佢都唔知邊本打邊本,連我都有d混亂,因為太多書,有時都唔知帶邊本先啱

原帖由 bchi 於 11-9-6 10:04 發表
kimb,

你仔仔係咪食curry plasta 呀 ?? hahahah  

kimb, 咁你仔仔係搭邊條線架 ??  
初初執書包係會亂d, 遲下, 佢地手冊上都會寫返聽日帶咩書咩書, 你上學期每晚都上網對下佢地寫得啱唔啱囉, 下學期就個個都做到,  ...
‹ 上一主題|下一主題