用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Manman1010
go

P1編咗班啦!! [複製鏈接]

KimB,

係呀, 就係果位靚仔阿sir

各位對校 車有微言的家長, 校車一年比一年煩, 個原因係保姆車唔會再"cup" 牌, 所以供不應求, 我朋友的小朋友入讀間幼稚園, 直頭冇車出, 只係觀塘去紅磡而已.

另一位在大埔升津校小一的朋友, 佢因為冇校車提供, 所以搞到要轉校.  現在我地有得搭, 原來要遮住半邊咀仔偷笑架喇. :;pppp:

oiming,

明朝 7:30 房署見喇喎 hohhohohohooh
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

原帖由 Manman1010 於 11-8-31 08:58 發表

Normama,
好嘢,終於揾到啦
我女叫Emme呀!!
多多指教

Hi Normama & Manman,

我仔仔都係1A班架, 叫Sunny, 請大家多多指教!

原帖由 KimB 於 11-8-31 10:15 發表
hi, Chloe媽媽, 我個仔都係1B, 以後多多指教!
因為老師係打屋企電話, 婆婆接聽, 所以唔知有關書既安排。我係mass purchase day問過, 佢地話未有既16本書,會係9月2日派番俾小朋友。但睇完你既留言, 我即刻打去學校問, ...

Hi KimB & Chloe媽媽,
關于欠書, 買書時明明話開學時會比小朋友帶返家喎~ 而家又要自己攞? 仲要返舊校攞? 知唔知几時可以攞呀?

係呀! 買書時都係同我講話小朋友帶返家, 點知e+又話9月2日 9am-5pm返上鄉道校舍攞 , 我留左電話, 叫負責老師打俾我, 搞清楚究竟要點樣?? 有消息再報料
原帖由 Sammiktt 於 11-8-31 11:47 發表

Hi KimB & Chloe媽媽,
關于欠書, 買書時明明話開學時會比小朋友帶返家喎~ 而家又要自己攞? 仲要返舊校攞? 知唔知几時可以攞呀?

原帖由 tulipyk 於 11-8-30 15:41 發表
我仔仔1D班

我囝囝都係1D班請多多指教。
關於校車,我都係啱啱至解決。8月頭返學校諗住交車費時先話過我聽校巴吾去荃灣區,攪到我週圍搵媬姆車最后好彩有,一額汗!

原帖由 chloe117 於 11-8-30 23:35 發表
Hi all
小女CHLOE都係1B班,請多多指教,他是Yellow Team,唔知同係唔係YELLOW=1B呢 ?

Hi Chloe媽, 你係吾係我識嗰個 Chloe媽呀 ! (同一間幼稚園?)
我個女係Mavis, 佢都係 1B班呀 !
但我吾知佢係咩組.

回覆 11# chloe117 的文章

Hi, 大家好,小兒Ernest,都係1B班,請多多指教!

課本一定要返舊校攞, 如果9月2日去唔到, 可以星期六9am-1pm去攞, 總之唔會俾小朋友帶返屋企

回覆 21# bchi 的文章

Hi bchi 媽,
我應早一站,7:28上車,唔知可否跟車呢?我想去早會呀?

剛收到1C班主任Mr.Sun 通知,佢話如果係書商欠書就唔駛去攞喎,9月初會派番比小朋友,只係完全未買先要番去舊校社買!究竟係點呢?都係聽曰早會再問老師confirm 下先得!

原帖由 annvuchan 於 11-8-31 14:25 發表

Hi Chloe媽, 你係吾係我識嗰個 Chloe媽呀 ! (同一間幼稚園?)
我個女係Mavis, 佢都係 1B班呀 !
但我吾知佢係咩組.

子晴媽媽, CHLOE 又同子晴一班, 互相照應!

回覆 29# oimingoiming 的文章

無得跟校車!姨姨話唔夠位,我嗰站有五位小朋友上車!

Oimingoiming, 家長當然無得跟啦!我個站得兩個小朋友上車,但係得番一個位,佢地上左車企左嚮度唔知點好,阿姨就叫佢地一齊坐,3個人坐2個位,d位又窄,根本坐唔到,最危險就係仲要坐車頭,已經坐得半個身,前面仲要無野擋住,一dub break咪撞親!我已經即刻同副校講左,希望可解決呢個問題!我知上年都有呢個情況,請問家長最終點解決呢?Pls share!

lieyeemama, 你搭邊條線既校車? 竟然咁危險!
另外, 我今朝都再問清楚老師, 書本唔駛去舊校攞, 會交俾小朋友帶返屋企
原帖由 lieyeemama 於 11-9-1 09:59 發表
Oimingoiming, 家長當然無得跟啦!我個站得兩個小朋友上車,但係得番一個位,佢地上左車企左嚮度唔知點好,阿姨就叫佢地一齊坐,3個人坐2個位,d位又窄,根本坐唔到,最危險就係仲要坐車頭,已經坐得半個身,前面仲要無野擋住,一dub break ...

我miss左7月11日的訂購日, 所以傾日一定要親自去購書. 我傾朝的行程是 : 明早帶亞女搭校車, 然後自己搭車番校聽早會, 完結後食早餐, 9點去舊校購書, 再番工. 好忙呀 !
原帖由 KimB 於 11-9-1 10:31 發表
lieyeemama, 你搭邊條線既校車? 竟然咁危險!
另外, 我今朝都再問清楚老師, 書本唔駛去舊校攞, 會交俾小朋友帶返屋企

Hi, caca 169, 我哋都係住荃灣,阿仔都係坐街車,想問吓你個仔幾點係邊度上車?今早阿仔上車後,我立即趕回學校,架車7:55am到達,我見到校車姨姨拖住兩個男仔入學校禮堂,一個係阿仔,一個係第二班,唔知係唔係你個小朋友?

我係牛頭角上車架,如果攪唔掂就有排擔心!

回覆 37# lieyeemama 的文章

我哋係油塘上車喎,唔知會唔會同一架!!
嚟到我哋個站架校巴已經坐咗三份二人

回復 3# ewmami 的帖子

Hi ewmami , caca169,

上年校巴A車有行荃灣, 今年反而無左??? 辛苦晒了.

原帖由 bowienvivi 於 11-9-1 17:12 發表
Hi ewmami , caca169,

上年校巴A車有行荃灣, 今年反而無左??? 辛苦晒了.

今年學生多,點解冇車去荃灣? 我記得purchasing day, 有個校車公司姐姐話有車去荃灣, 到地鐵站要6:40am 上車,而我仲要轉一程車到地鐵,我覺得太早,她建議我找Mr. Lee. Mr. Lee 俾個街車姨姨的電話我, 架車可以在屋企附近上車, 所以最後冇搭學枉校校車.
‹ 上一主題|下一主題