用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰2
樓主: do-re-me
go

論盡溜冰2 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 alljodesign 於 11-9-9 01:00 發表
smiile 無事, 休息緊, 希望佢快D 上嚟吹吹水

doreme, 我心水係陳守仁, 德望, 九龍塘小學, 聖瑪加利..... 仲有好多, 哈哈, 我好貪心

你忙完未呀 ? 我上來啦 我都好掛住大家。
如果你對陳守仁想多些資料,我有呀 ! 還可以試試約你和校長見見面

心心好掛住D媽咪喎
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

醒目開學勳章 貢獻勳章

Alljodesign, Do-re-me, 小豆媽、還有一位媽媽(原來會入來看但很少留言,但很關心我之前入醫院的情況) :

你們的PM問候收到,我會日內回覆,有問必答... 有些事情有幾位媽咪應該會知,我也會向你交待一下事情的發展和結果,知道你們十分十分關心寶貝女

原帖由 米之連媽媽 於 11-9-15 14:55 發表
好耐無留意呢個topic啦, 因為之前為左呀囡升小一攪到頭都大, 因為近日呀囡個partner可能會因上小一而放棄溜冰, 我同大家一樣唔係太喜歡西九個場, 但覺得教練OK, 但每次上堂要花差不多2個鐘車程來回, 如果你地係我,  ...

如果你真係決定去megaice,搵德sir啦(英文名都係Tak),佢係唯一一個我睇得上眼的,其他都唔洗試啦,包括高級教練,只有2個grade,就係差,同非常差!但德sir都幾嚴,你要認真做動作,做得唔好佢唔教新動作,唔比你升級,但如有一日佢比你考試即使是fs1代表你好掂.我在megaice時有野唔明問佢,佢都好有心機解答.不過,有d家長會覺得佢進度慢,因為佢要求高,如果你諗住一路學落去,教練要求高係好事,可以打好個底.不過你要叫小朋友唔好駁嘴,佢會黑面,hehe

原帖由 Smiile 於 11-9-15 23:15 發表

你忙完未呀 ? 我上來啦 我都好掛住大家。
如果你對陳守仁想多些資料,我有呀 ! 還可以試試約你和校長見見面

心心好掛住D媽咪喎 ...

嘩!VIP禮待!慧慧mummy,好好把握機會呀!祝你馬到功成!心想事成!得嘗所願!一擊即中!恭喜恭喜!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 do-re-me 於 11-9-16 00:26 發表

如果你真係決定去megaice我話你知邊d好邊d唔好,如果你想有演出機會可以參加它的表演班,有表演時排練,無表演時教基本功.表演班的教練很好,我好唔捨得佢地. ...

哈哈哈哈....講得好好,比個叻你 大家就一起"收集"和分享資訊,包括場地和教練...咁,大家就"萬無一失"啦 !

原帖由 Smiile 於 11-9-16 00:39 發表

哈哈哈哈....講得好好,比個叻你 大家就一起"收集"和分享資訊,包括場地和教練...咁,大家就"萬無一失"啦 !

你回應得真快,我post完諗諗話d教練差好似唔係幾好,所以編輯過寫好的教練

好耐無留意呢個topic啦, 因為之前為左呀囡升小一攪到頭都大, 因為近日呀囡個partner可能會因上小一而放棄溜冰, 我同大家一樣唔係太喜歡西九個場, 但覺得教練OK, 但每次上堂要花差不多2個鐘車程來回, 如果你地係我,  ...

點解唔去又一城呀?

原帖由 Smiile 於 11-9-15 23:11 發表

恭喜你呀 !

唉呀!恭喜乜鬼!好似恭喜我嫁女咁,你地打算做幾多人情啫?

哈哈 doreme & smille, 你地兩位仲未

做野做到悶悶地上來8下, 點知見到你地, 真好~

你小朋友幾大? 學到咩野情度? 我女5歲多d, 學緊3 turn, 會轉去又一城, 如果甲到, 可以一齊喎~

我地係西九見過未呢  你以前學星期幾?

smiile, 多謝你先~
不過, 唔洗同校長食飯, 我想同心心食飯多d, 哈哈

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 do-re-me 於 11-9-16 00:26 發表

如果你真係決定去megaice,搵德sir啦(英文名都係Tak),佢係唯一一個我睇得上眼的,其他都唔洗試啦,包括高級教練,只有2個grade,就係差,同非常差!但德sir都幾嚴,你要認真做動作,做得唔好佢唔教新動作,唔比你升級,但如有一 ...

哈 ! 我勁鍾意你分的2個grade "差同非常差"。其實megaice好多係90後教練 (我唔係label-其實擺明label啦 ) 賺錢買花帶咁。其至有d死lan仔死lan妺無經驗又無d責任心失堂+no show(當然我唔係講全部,不過相信有部份90後會係咁-亦都唔止係溜冰教練 !)

當然90後教練好好我都識,賺錢讀大學、學車 (當然都有買i mug i 物+名牌啦-我女話 )所以我唔係label law !

megaice好處係乾淨、大、新和方便 (i mean泊車/吃飯)

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 do-re-me 於 11-9-16 01:27 發表

好呀 ! 或者老公幫埋你個女做證婚好唔好 ? 人情呢d---總之就係好意頭啦 !

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 alljodesign 於 11-9-16 01:43 發表
smiile, 多謝你先~
不過, 唔洗同校長食飯, 我想同心心食飯多d, 哈哈

唔好客氣,我都沒有幫到d mug
woo...食飯 ? 開心死隻心心

醒目開學勳章

本人覺得遲多一年比較好,咁細個驚佢聽唔明﹗

原帖由 babymun 於 11-9-15 22:05 發表
仔仔剛3歲可學溜冰嗎?

THANK YOU 小豆媽~ 好多謝你D 貼士

唔該, 幫埋我個女做證婚....

原帖由 Smiile 於 11-9-16 14:30 發表

好呀 ! 或者老公幫埋你個女做證婚好唔好 ? 人情呢d---總之就係好意頭啦 !

原帖由 do-re-me 於 11-9-16 01:27 發表

預埋我個女做姊妹

各位好, 好想大家再比D意見, 决定quit 西九, 雖然呀B教練係好勁好好. 但個場真係好唔惦, 眼見個囡每堂30 mins只停留係20呎內学, 一學完完全冇机會練.好迫好多人. staff又唔比佢係學習範圍內練. 好無奈. 大家對太古域/elements場comment 下. 有冇coach recommend.

醒目開學勳章

不如你帶囡囡去玩,留意邊個教練合眼緣,走埋去問(唔好怕醜),千奇唔好去學校問(又一城OR太古),一定講無,只有等等等等、等完又等等等等﹗ 不過ELELMENT應該多教練FREE。

原帖由 brima 於 11-9-18 18:21 發表
各位好, 好想大家再比D意見, 决定quit 西九, 雖然呀B教練係好勁好好. 但個場真係好唔惦, 眼見個囡每堂30 mins只停留係20呎內学, 一學完完全冇机會練.好迫好多人. staff又唔比佢係學習範圍內練. 好無奈. 大家對太古域 ...
‹ 上一主題|下一主題