用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰2
樓主: do-re-me
go

論盡溜冰2 [複製鏈接]

醒目開學勳章

基本頭果4級,你可重報新班都得囉,進度唔會差好多,個個教變教都會唔同﹗

原帖由 Nevada 於 11-9-8 20:36 發表
之前唔係又一城學架......要搵個小朋友學完tot 2 又一齊夾到時間學,都應該有d難度 lu

原帖由 do-re-me 於 11-9-11 18:43 發表
朋友轉場去又一城學,跟E教練.最初都ok,但由暑假開始E上堂成日傾電話,send sms,同其他教練傾計,好hea同無愛心.本來朋友諗住學埋交左學費果兩堂就唔學,但朋友囡囡好想同fd參加聖誕表演,所以打算學到聖誕.表演班面試,咁啱 ...

有cert 喎 !

回覆 1# 小豆媽 的文章

各位,
中秋節快樂!

請問又一城有無好女教練推介? 我想幫個女轉私人,但而家GROUP個教練好似無時間 。

謝謝!

醒目開學勳章

你問左教練先啦,無必要緊係唔好轉。小朋友上堂時,留意下其他教練﹐介紹個最好比你都未必岩你小朋友,夾係好緊要。

原帖由 lopoto 於 11-9-13 10:23 發表
請問又一城有無好女教練推介? 我想幫個女轉私人,但而家GROUP個教練好似無時間 。

謝謝!

醒目開學勳章

過左一日tim,補祝"中秋節快樂"呀﹗

原帖由 do-re-me 於 11-9-12 22:03 發表
各位,
中秋節快樂!

回覆 8# do-re-me 的文章

頂唔順之前D教練, 終於去左element跟V, 希望V係我地最後一位教練, 順順利利一直學落去. 如果唔係, 都唔知仲可以去邊個場學.

你地今年11月參唔參加比賽?

原帖由 choleliu 於 11-9-13 22:11 發表
過左一日tim,補祝"中秋節快樂"呀﹗

追月ma, 你地食晒D月餅未?

醒目開學勳章

恭喜你啦,轉到個好教練。

比呀,好早前排晒兩個PROGRAM,考FS4個PROGRAM & ARTISTIC.

原帖由 do-re-me 於 11-9-14 14:26 發表
頂唔順之前D教練, 終於去左element跟V, 希望V係我地最後一位教練, 順順利利一直學落去. 如果唔係, 都唔知仲可以去邊個場學.

你地今年11月參唔參加比賽? ...

醒目開學勳章

仲有呀,未食晒,我至愛大班冰皮&美心白蓮蓉。

原帖由 do-re-me 於 11-9-14 14:28 發表

追月ma, 你地食晒D月餅未?

原帖由 do-re-me 於 11-9-14 14:26 發表

咁就好la, 我只係上過V 2堂,  不過總唔會上堂SMS同講電話.
good luck !

好耐無留意呢個topic啦, 因為之前為左呀囡升小一攪到頭都大, 因為近日呀囡個partner可能會因上小一而放棄溜冰, 我同大家一樣唔係太喜歡西九個場, 但覺得教練OK, 但每次上堂要花差不多2個鐘車程來回, 如果你地係我, 朋友仔真係唔再學, 會唔會轉場, 因為由屋企去MegaIce唔洗15mins. 如果轉, 但我眼見又無乜啱心水的教練, 有冇好介紹.

醒目開學勳章

去megaice不如唔好轉啦,比我感覺成日打hockey,鏟得多、跑得多冰面唔會太靚,又無乜top教練﹗

原帖由 米之連媽媽 於 11-9-15 14:55 發表
好耐無留意呢個topic啦, 因為之前為左呀囡升小一攪到頭都大, 因為近日呀囡個partner可能會因上小一而放棄溜冰, 我同大家一樣唔係太喜歡西九個場, 但覺得教練OK, 但每次上堂要花差不多2個鐘車程來回, 如果你地係我,  ...

我都覺得D教練麻麻地, 個個都好似無乜愛心, 上堂時只係叫小朋友做, 自己就企係到齋睇, 但始終地點, 地方同人都比西九好D. 所以心大心細唔知轉唔轉好. 西九D人真係雜好多. 連小食部EE都話個場D人(部份大人/小朋友)唔係咁好, 成日比人偷野.
原帖由 choleliu 於 11-9-15 15:31 發表
去megaice不如唔好轉啦,比我感覺成日打hockey,鏟得多、跑得多冰面唔會太靚,又無乜top教練﹗

仔仔剛3歲可學溜冰嗎?

原帖由 米之連媽媽 於 11-9-15 19:15 發表
我都覺得D教練麻麻地, 個個都好似無乜愛心, 上堂時只係叫小朋友做, 自己就企係到齋睇, 但始終地點, 地方同人都比西九好D. 所以心大心細唔知轉唔轉好. 西九D人真係雜好多. 連小食部EE都話個場D人(部份大人/小朋友)唔 ...

見你地講到咁, 我仲想比個女o係西九學溜冰添, 咁點好呢? 但又一城比唔到時間我, 有沒有媽媽可給我意見呢? 我女五歲半, 完全新手

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 米之連媽媽 於 11-9-15 14:55 發表
好耐無留意呢個topic啦, 因為之前為左呀囡升小一攪到頭都大, 因為近日呀囡個partner可能會因上小一而放棄溜冰, 我同大家一樣唔係太喜歡西九個場, 但覺得教練OK, 但每次上堂要花差不多2個鐘車程來回, 如果你地係我,  ...

我都好耐沒有來了,因為我不舒服加上忙我女一些事。我女都有在西九學,個場真係唔太好,人什都算,還要好多恩恩怨怨是是非非,我女話鍾意個教練,就因為呀女鍾意個教練同那兒的職員對我女都好好,才繼續留在西九。不過如果個場真係唔得,到我覺得對我小朋友有潛在危險時,我女都唔學。
2小時車程真係好長,不過Megaice的教練 你會不會試下去海濱? 海濱應該多d教練有時間,因為那兒的教媡唔會貪group,願意spare多d時間出來。這都是海濱的好處。 其實又一城學習氣氛+冰面都好好,不過可能難有時間
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 jeremyma 於 11-9-15 22:37 發表

見你地講到咁, 我仲想比個女o係西九學溜冰添, 咁點好呢? 但又一城比唔到時間我, 有沒有媽媽可給我意見呢? 我女五歲半, 完全新手

咁細個、又係新手...你會唔會落場陪? 否則我真係唔多建議在西九 。加上細細個,去d好場打好基礎會好d,起碼第二個場的練習氣氛應該好d,進度快d

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 小豆媽 於 11-9-14 21:36 發表

咁就好la, 我只係上過V 2堂,  不過總唔會上堂SMS同講電話.
good luck !

V-真係好好 ! 你女女加油

小豆媽你好嗎 ? 我女好掛住你同你D寶貝女呀...好搞笑呀,我女上星期上1830,今個星期想上返1230原來想見下你D女,但原來佢話今個WK她們可能上1830喎 下次啦 ! 主要係,我女畫了一咭鼓勵你女女考樂理喎

醒目開學勳章 貢獻勳章

恭喜你呀 !
‹ 上一主題|下一主題