用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰2
樓主: do-re-me
go

論盡溜冰2 [複製鏈接]

do-re-mi,

多謝意見, 我真係會好好考慮, 我個囡話好鍾意溜冰, 亦見他都有心機學.
不過有冇天分就唔知

太古溜冰場間EXP接左, 冇地方打躉了. 又一城間有冇'汁'到?

醒目開學勳章

'接'左咩?星期六見d人都排隊食喎﹗

又一城都係無'接'喎﹗

原帖由 cmarcus 於 11-9-5 15:47 發表
太古溜冰場間EXP接左, 冇地方打躉了. 又一城間有冇'汁'到?

今日發現的! 教練話尋日都未'接'
原帖由 choleliu 於 11-9-5 17:39 發表
'接'左咩?星期六見d人都排隊食喎﹗

又一城都係無'接'喎﹗

暑假時亞囡學左10堂,話好想繼續學,睇過又一城D時間表團體班都無星期六,唔通一定要私人教先得?

希望 smiile 快快現身!

原帖由 Nevada 於 11-9-6 14:02 發表
暑假時亞囡學左10堂,話好想繼續學,睇過又一城D時間表團體班都無星期六,唔通一定要私人教先得?

去counter問下,佢地太好生意,未必會寫出來

原帖由 alljodesign 於 11-9-6 15:45 發表
希望 smiile 快快現身!

你搵學校搵成點呀?想搵直資,私校定政府?我幾個朋友讀啟基都好滿意

原帖由 小豆媽 於 11-9-4 23:09 發表

smiile
冇事丫麻, 好擔心呀.
辦法總比困難多, 我地人多好辦事呀.

小豆媽,
我想研究下jump同個人大力有無關係?穎穎平時係米好大力? 腳好有力or手腳都好大力?穎穎玩其他運動係米都玩得好好?請多多指教

doreme,

好頭痛, interview 已知有2間撞, 仲有D 等緊報名, portfolio 仲有小小執好, 我想直資或私校呀~ 唉, 好想快D 到11月, 應該到時知道晒結果, 係咪呀, sugar 媽?

仲有第一輪我係咪都照填好d 呢? (我以前間小學). 因為我怕慧慧考直資或私校都全軍覆沒, 暑假過後阿女好唔穩定, 呢兩日返學都喊, 仲叫去陪佢返學上堂 , 我真係驚佢interview 時要我陪埋佢入去in, 如果唔陪佢又喊....

原帖由 alljodesign 於 11-9-6 15:59 發表
doreme,

好頭痛, interview 已知有2間撞, 仲有D 等緊報名, portfolio 仲有小小執好, 我想直資或私校呀~ 唉, 好想快D 到11月, 應該到時知道晒結果, 係咪呀, sugar 媽?

仲有第一輪我係咪都照填好d 呢? (我以前間小學 ...

第一輪無衝突,報左先算.11月都仲未完,有d私校好遲先有信,12月差唔多.你心水係邊幾間呀?

醒目開學勳章

Chole游水﹐唔多唔少都有幫左到雙腳有d力。

原帖由 do-re-me 於 11-9-6 15:59 發表

小豆媽,
我想研究下jump同個人大力有無關係?穎穎平時係米好大力? 腳好有力or手腳都好大力?穎穎玩其他運動係米都玩得好好?請多多指教

醒目開學勳章

亦可以找回教你囡囡既教練,佢地自己一定有班﹗

原帖由 do-re-me 於 11-9-6 15:59 發表

小豆媽,

你咪咁客氣呀 !
對腳有力對jump梗係好d啦 !! 男仔d jump都好過女仔.
穎穎有swimming的, 佢對腳幼, 不過都幾好力.

之前唔係又一城學架......要搵個小朋友學完tot 2 又一齊夾到時間學,都應該有d難度 lu

原帖由 choleliu 於 11-9-8 12:16 發表
亦可以找回教你囡囡既教練,佢地自己一定有班﹗

smiile 無事, 休息緊, 希望佢快D 上嚟吹吹水

doreme, 我心水係陳守仁, 德望, 九龍塘小學, 聖瑪加利..... 仲有好多, 哈哈, 我好貪心

原帖由 alljodesign 於 11-9-9 01:00 發表

doreme, 我心水係陳守仁, 德望, 九龍塘小學, 聖瑪加利..... 仲有好多, 哈哈, 我好貪心

3 years ago......
德望 & 聖馬加利, 都收左我大女的.
如果想"分享" interview, 可以call 我手機 or PM 我.

原帖由 alljodesign 於 11-9-9 01:00 發表

德望要好早起身,要考慮慧慧能否適應

回覆 1# do-re-me 的文章

朋友轉場去又一城學,跟E教練.最初都ok,但由暑假開始E上堂成日傾電話,send sms,同其他教練傾計,好hea同無愛心.本來朋友諗住學埋交左學費果兩堂就唔學,但朋友囡囡好想同fd參加聖誕表演,所以打算學到聖誕.表演班面試,咁啱又遇着E.表演班只有兩組,Gamma至花式2級,和2級至4級.朋友囡囡考左2級,報Gamma至2級組,但E竟然比張Alpha組的通告給朋友,即係連Gamma也不如.朋友問過其他學生,編班結果正常.朋友囡囡係E學生,所以E無可能搞錯朋友囡囡的能力而編錯級別,好明顯係玩針對.表演班最低要求係Gamma,如果朋友囡囡真係只有Alpha級,溜冰學校都唔會比佢報名.遇着個無良教練,朋友好唔開心,應該點做好?

星期二放假你地去唔去element玩?

醒目開學勳章

私人班梗加唔會放時間出黎﹗

‹ 上一主題|下一主題