用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰2
樓主: do-re-me
go

論盡溜冰2 [複製鏈接]

等等等等, 乜係咁, 我以為真係要等好耐. Elements個場好似幾好, 人又不太多, 但就比較貴D.
原帖由 choleliu 於 11-9-18 20:22 發表
不如你帶囡囡去玩,留意邊個教練合眼緣,走埋去問(唔好怕醜),千奇唔好去學校問(又一城OR太古),一定講無,只有等等等等、等完又等等等等﹗ 不過ELELMENT應該多教練FREE。

...

醒目開學勳章

師資都優良d啦﹗

原帖由 brima 於 11-9-18 20:37 發表
等等等等, 乜係咁, 我以為真係要等好耐. Elements個場好似幾好, 人又不太多, 但就比較貴D.

原帖由 brima 於 11-9-18 18:21 發表
各位好, 好想大家再比D意見, 决定quit 西九, 雖然呀B教練係好勁好好. 但個場真係好唔惦, 眼見個囡每堂30 mins只停留係20呎內学, 一學完完全冇机會練.好迫好多人. staff又唔比佢係學習範圍內練. 好無奈. 大家對太古域 ...

睇來, 西9真係一個"溜冰搖籃", 佢地點方便, 平, 吸引好多人去溜, 溜到有興建繼續學, 就會發現個場唔惦, 轉場.

想當年, 我個細女2歲半, (佢已經識自由行), 同daddy&家姐在冰場玩, 佢無lala出來同我講 : 果個哥哥同我講, 咁"銀"細個都識溜冰."
我即刻轉場, 唔再去了.

大家好, 好耐無上黎啦, 原來巳經開左第二PART, 我唔追返之前D POST啦, 大家最近點呀, 係咪巳經忙緊籌備比賽, 報晒名未呀??  買衫買頭飾, 排PROGRAM等...??  我女今年比賽三級, 應該無上年咁好彩, 因為我唔太鍾意佢PROGRAM既編排, 好似唔夠連接同太慢...>_<

~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

大家會唔會參加11月skate hk? 小女參加完8月skate asia之後上左癮, 但佢因為得alpha level, 所以只可以參加spotlight同team.

原帖由 小豆媽 於 11-9-19 14:01 發表

睇來, 西9真係一個"溜冰搖籃", 佢地點方便, 平, 吸引好多人去溜, 溜到有興建繼續學, 就會發現個場唔惦, 轉場.

想當年, 我個細女2歲半, (佢已經識自由行), 同daddy&家姐在冰場玩, 佢無lala出來同我講 : 果個哥哥同 ...

有一次有個大約10歲的女仔問我女有冇糖,我女話冇,佢就向其他人逐個問
又有小朋友問我女有冇錢,如果有錢一齊去小食亭買野食

原帖由 ThanksMami 於 11-9-18 09:16 發表

預埋我個女做姊妹

當然好啦!但話唔定你女仲早個我女結婚呢,到時我女都要做姊妹呀!你記得搵d高質素的'登串石'介紹比我女識.呵呵!

原帖由 Smiile 於 11-9-16 14:30 發表

好呀 ! 或者老公幫埋你個女做證婚好唔好 ? 人情呢d---總之就係好意頭啦 !

好呀!我到時包起個溜冰場,你老公來溜冰場幫我女證婚.我包起EXP,比親朋戚友觀禮.證婚完我地d囡囡排個program一齊溜冰.夜晚在EXP擺酒.perfect!

原帖由 brima 於 11-9-18 18:21 發表
各位好, 好想大家再比D意見, 决定quit 西九, 雖然呀B教練係好勁好好. 但個場真係好唔惦, 眼見個囡每堂30 mins只停留係20呎內学, 一學完完全冇机會練.好迫好多人. staff又唔比佢係學習範圍內練. 好無奈. 大家對太古域 ...

Element環境好,乾淨,比較少人,教練唔太幫,容易排時間,但比較貴
太古我唔知,不過e度有其他mummy知,佢地可以答你

原帖由 alljodesign 於 11-9-18 03:25 發表
唔該, 幫埋我個女做證婚....

我pm唔倒比你,sorry.
不如去element,慧慧同sugar可以玩企鵝
約你29號6:30,我會在溜冰場隔離的大快活食晚飯,o個度望倒佢地溜冰,佢地可以食下又玩下

各位mummy,
如果有興趣歡迎加入

回覆 5# do-re-me 的文章

Cmarcus, veroshea,
教練叫我女參加11月香港個比賽,但我仲心大心細比唔比佢參加.我覺得佢d動作做得唔靚.教練已有program,但仲未開始學.如果比賽要加好多堂,我驚唔夠時間準備

原帖由 veroshea 於 11-9-19 16:53 發表
大家好, 好耐無上黎啦, 原來巳經開左第二PART, 我唔追返之前D POST啦, 大家最近點呀, 係咪巳經忙緊籌備比賽, 報晒名未呀??  買衫買頭飾, 排PROGRAM等...??  我女今年比賽三級, 應該無上年咁好彩, 因為我唔太鍾意佢PR ...

請問上年個program係邊個幫你排?今年又係邊個呢?可否分享下?互相交流下?thx

原帖由 do-re-me 於 11-9-19 23:48 發表

有一次有個大約10歲的女仔問我女有冇糖,我女話冇,佢就向其他人逐個問
又有小朋友問我女有冇錢,如果有錢一齊去小食亭買野食

就係西9??
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

原帖由 do-re-me 於 11-9-20 00:51 發表
Cmarcus, veroshea,
教練叫我女參加11月香港個比賽,但我仲心大心細比唔比佢參加.我覺得佢d動作做得唔靚.教已有program,但仲未開始學.如果比賽要加好多堂,我驚唔夠時間準備 ...

就快10月仲未開始排可能真係迫左D, 好彩今年遲左一星期, 我覺得小朋友有比賽會練得積極D, 唔好太介意得失..

原帖由 do-re-me 於 11-9-20 00:57 發表

請問上年個program係邊個幫你排?今年又係邊個呢?可否分享下?互相交流下?thx

我女係海濱學, 個PROGRAM都係同一個教練排, 只係我女屬於活動形, 比較快但佢今次自己揀左隻比較慢既歌, 都唔太啱佢, ANYWAY等佢自由發揮啦, 上年咁好彩, 攞左3個第一, 不過之後就開始懶散, 都要等佢知道成功唔係必然先得啦...

回復 7# do-re-me 的帖子

Thank you, 而家等待Elements覆

原帖由 veroshea 於 11-9-20 10:40 發表

就係西9??

係呀,就係西九囉
而且我最怕洗手間唔乾淨

原帖由 brima 於 11-9-20 14:20 發表
Thank you, 而家等待Elements覆

如果學私人班有就有,冇就冇,照計唔洗等佢覆
如果學半私人班最好就自己搵朋友組班,因為溜冰場幫你搵倒相同時間,相同程度的小朋友機會好微,可能有排等.不如學住私人班先啦

原帖由 veroshea 於 11-9-20 10:45 發表

就快10月仲未開始排可能真係迫左D, 好彩今年遲左一星期, 我覺得小朋友有比賽會練得積極D, 唔好太介意得失..

因為我9月先轉教練,而之前考2級個program唔用得,所以攪到好麻煩.你小朋友好叻,希望比賽唔好遇倒你,哈哈!
(just kidding,我女只係比2級)

回復 2# do-re-me 的帖子

E, 我係報私人班, 但佢話要問coach, 等coach覆. 我跟你地找V教, hehe.
‹ 上一主題|下一主題