用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 新的一頁,新的一天!
go

新的一頁,新的一天! [複製鏈接]

今天他們終於開始小學的生活,希望能適應新的環境、新的老師和同學、新的........!
   0    0    0    0

大家努力!

原帖由 bebe05 於 11-8-29 11:16 發表
今天他們終於開始小學的生活,希望能適應新的環境、新的老師和同學、新的........!

仔仔編左係1AG,佢好開心,晚上分享時佢主動話做老師,同我地玩遊戲拍手做動作,叫我地跟住佢做伸仲要比埋個Good我地,好攪笑!

另外睇下睇下份Handbook Schedules,點解有兩個Curriculum Evening, Meet the Homeroom Teachers?1/9 6-8 and 3/9 4-6?無理由兩次喎,又要打電話去問...

1/9 那天是給year 2 & year 3 家長的, year 1 的家長只須出席3/9的seminar 同curriculum evening, meet the homerrom teachers.

27/8 當天解釋說, 因當天也有新的year2家長出席, 所以也記下了, 但卻忘記標明呢! Noel說會改善一下

大家多多互通消息

9月23日, 不用在校 lunch, 那是什麼日子 ??

hello! 我仔仔升 y2,唔訂飯通常係放假

每日一笑 :
Mother : 你學校兩個 miss 叫咩名呀 ?
son       : 唔係兩個 miss 呀, 係 1 個 miss, 一個老師
mother :  咁, 你個老師叫咩名呀 ?
son      : 叫 Miss Emma 呀, (我都聽唔清楚佢係 Miss Emma, Miss Tamma, 定 Decemeber 喇 )
mother  : 哦 !!!?????  原來係老師但係 Miss Emma !!
son:       呢, 佢今日著紅色衫, 白色裙既呢
sister : 我都有個 Miss Emma 呀, 但佢係著白色衫, 紅色裙架喎,
咁, 攪左好耐都唔係好知究竟係兩個唔同既人, 定係同一個人著兩套唔同既衫喇 !!!!  >0<

1AG是否代表Year1 + 老師的名字A..... and G.......??

bebe05,

全對! 100分
‹ 上一主題|下一主題