用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小童溜冰鞋
go

小童溜冰鞋

請問有沒有家長在那裡有得買小童溜冰鞋?  我的小朋友升小二, 着34号溜冰鞋, 拉接近大大腳size, 驚公家鞋會染皮膚病

Many thanks

原帖由 tws2010 於 11-8-28 22:18 發表
請問有沒有家長在那裡有得買小童溜冰鞋?  我的小朋友升小二, 着34号溜冰鞋, 拉接近大大腳size, 驚公家鞋會染皮膚病

Many thanks

圓方溜冰場有得買,你去睇吓。

原帖由 SAMMYHO42 於 11-8-29 13:40 發表
小朋友買一對溜冰鞋洗唔洗$500?

吓!無咁平喎?我仔仔對都要約$2000呀!
如果你真的搵到話我知呀,亞仔差不多又要換鞋啦(隻腳大得好快)??

你有無去又一城or太古的溜冰場睇過呢? 它裡面是有溜冰用品賣的, 一年半多前阿囡對溜冰鞋也是教練幫忙在又一城買的.  如果你是初学就不用買太貴, 我記得最入門的鞋價錢大約800元左右, 當然愈上愈貴, 數千元一對鞋也無可避免.  遇到HK Skate一年一度的比賽時(11月), 多間溜冰用品店還会有discount.

醒目開學勳章

700~800果d係初級鞋,學一級要買過一對,想化算就一次過買花式鞋,正常可以著到FS4,約$2XXX。

初級鞋
圓方溜冰場 much more expensive  $9xx
Just bought from 太古 with 20% discount for student = $600
My girl is 5 years old, I think she has to change another one in 6-9 months.  Anyway it is worth to use for 6 months.

Many thanks for all your info

回復 7# brima 的帖子

Hi, Brima,

想請問你囡囡五歲,大約身高多少cm?你買了幾號溜冰鞋?平時返學鞋著多少碼?

因我有一對2號半B鞋,有好多人問我是什麼碼?可能是32,33對嗎?

我買左1号 = 30.5 (佢本身穿29, 但有厚socks coach話OK)
2号 應該= 32.5

Thanks, Brima.

原帖由 brima 於 11-9-4 20:21 發表
我買左1号 = 30.5 (佢本身穿29, 但有厚socks coach話OK)
2号 應該= 32.5