用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 聽完今日O既講座,真係有d擔心應付唔黎
go

聽完今日O既講座,真係有d擔心應付唔黎 [複製鏈接]

醒目開學勳章

本想趁大仔小學去返工,但經過今日一聽後,我諗極其量只可以返partime~
   0    0    0    0
Oo聖然相簿oO(有婚沙影樓相la)

極有同感....

醒目開學勳章

原帖由 li313424 於 11-8-27 15:34 發表
極有同感....

hey.....你仔/女係咩班a?
我聽到仔仔將要應付咁多野,我都鄧佢辛苦!

醒目開學勳章

唔知大家有無電腦科o既激活碼呢?我o係中華書局買ga,但我無o個張野~

小一就要補習了

估唔到要睇咁多課外書

邊有時間學其他體藝或興趣呢

醒目開學勳章

原帖由 進爸爸 於 11-8-27 22:58 發表
估唔到要睇咁多課外書

邊有時間學其他體藝或興趣呢

我同朋友講我地數學都有書要睇,真係.......................我有無聽錯?數學都要做閱讀報告?

原帖由 fongfonglover 於 11-8-27 22:37 發表
唔知大家有無電腦科o既激活碼呢?我o係中華書局買ga,但我無o個張野~

是放在一個印有中華書局信封內!

原帖由 fongfonglover 於 11-8-27 23:23 發表

我同朋友講我地數學都有書要睇,真係.......................我有無聽錯?數學都要做閱讀報告?

放心吧!是非常簡單的閱讀報告!(我大仔升小四細仔升小一)

醒目開學勳章

原帖由 囝囝mama 於 11-8-28 00:50 發表

是放在一個印有中華書局信封內!
佢俾左張list我係代表無拎到o既帕,其中有一樣係o個本電腦.......我淨係收過佢廿蚊現金券,無o個張碼
另外請問循小係咪一定要全白o既波鞋ga?

原帖由 fongfonglover 於 11-8-28 01:07 發表
佢俾左張list我係代表無拎到o既帕,其中有一樣係o個本電腦.......我淨係收過佢廿蚊現金券,無o個張碼

請2011/2012年度入學的一年級同學及家長注意: 上學期電腦科用書表有修正(詳情請按此)
同學們將採用純電子版本的電腦科學習資源,詳情如下:書名: DR. PCFAMILY小學電腦「電子書」出版社:思進電腦香港有限公司定價: $50    折實價: $45
是白色波鞋!

原帖由 fongfonglover 於 11-8-28 01:07 發表

fongfonglover,
我是8月初買書, 當時中華淨係比張收條我, 今曰我打去中華書局問, 佢地話可以去攞番條key(封信), 所以我今晚已經攞左啦.  或者你打去問吓.

醒目開學勳章

原帖由 JJ.mama 於 11-8-28 22:56 發表
我是8月初買書, 當時中華淨係比張收條我, 今曰我打去中華書局問, 佢地話可以去攞番條key(封信), 所以我今晚已經攞左啦.  或者你打去問吓.
我都係8月初買GA,等我聽日打去問下先,thx so much~

醒目開學勳章

原帖由 JJ.mama 於 11-8-28 22:56 發表
頭先打去問左,佢話會跟埋其他書一次送去學校,我估仔仔9月1會派~

今年講座是新的林校長負責講嗎 ? 內容有咩會令大家咁擔心既 ? 好想知道吓 ...

醒目開學勳章

mac:
我自己淨係聽閱讀報告己經好驚LA,加埋又網上又現成功課,聽到聽到一頭煙!

fongfonglover

不用擔心, 小一的 bookreport & e homework 要求是很簡單的, 而且學校的老師都很有耐性和愛心, 上星期是小一的適應期, 不會太辛苦
‹ 上一主題|下一主題