用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2011年2B班請進
樓主: skching
go

2011年2B班請進 [複製鏈接]

阿女返來都有講,老師話因為小朋友無睇題目...所以考得好差
原帖由 hks_38 於 11-11-15 20:34 發表
聽老師說科學考得很差

原帖由 skching 於 11-11-16 09:34 發表
阿女返來都有講,老師話因為小朋友無睇題目...所以考得好差

睇完你地留意, 返去問阿仔, 佢話老師有講過, 不過阿仔話, 份卷不是太深 bor.........
教育王國以外之相冊連結已被刪除

請問v.art 2 photos, what kind of photos we need to print?
thanks

2 張香港美食圖片

阿仔今日回來後, 話班主任說, 我地班有2% 人science FAIL, 8 % 人 PASS, 我唔明, 再問阿仔, 會唔會唔係2% , 是 20 % FAIL, 80 % PASS, 佢講到一舊舊, 可能佢唔明白 percentage, 我又順便教埋佢, 咩叫 percentage, 佢都無寧兩可..........

你地小朋友有沒有提到呢 ?  我就半信半疑

我也有問過阿囡關於Science考試的事情, 她自己亦覺得題目不算難, 但她只聽到班主任話有人fail, 但就無印象話幾多人或幾多% fail.

他說只見到一位同學不合格,不過好多6x or 7x...

見 2B 班咁少家長在 bk 講野, 就分享一件趣事, ( 應該都一個月前 ) 話說他們食  lunch 時, 唔俾他們食零食, 要佢地一定食晒自己 d 飯, 才可以食餅乾等零食, 但有一位糾察姐姐好攪笑, 自己食食下飯, 唔食, 取餅乾出來食, 佢地成班就大叫.......你唔食飯, 偷食餅乾, 成班起哄, 糾察姐姐當時好尷尬, 其身不正呢.......

原來這位糾察姐姐有一個花名, 叫李小花, 他們成班, 都叫她李小花.........

我個仔一講起李小花, 就不停笑

你地小朋友有沒有講起這位糾察姐姐呀

等我明早問吓先

請問今天(7/12)自修簿內的中文科有什麼功課呢?  謝謝!

回復 90# VivikMama 的帖子

閱 評估二, 但忘了 那天要交, 應是下個day5 吧
Cheers, Elaine

請問音樂考試管樂組的指定曲 the royal fireworks 是在哪裏找的?

請問聖誕有什麼功課,可否pOst上來?
謝謝

回復 hks_38 的帖子

老師上堂派的

中: 作: 進4 P.31-32      下day2 (10/1) 小測: 書, 作(19) + 26 週2上 Ex.13
      3/1 交26 週Ex. 20-23 + 對
      4/1 閱二下Ex.1+對

英: GP corrections
      Phonics worksheet  correction

數: 工 (6)
     測改簽

常: 9/1 交專題及滙報

sci: science worksheet corrections

Hello 金毛B媽,
請問你囝囝是匡匡嗎? 我囡Vivian 昨天收到一位男同學(英文名R之頭)送的聖誕咭, 內容圖文並茂(非常有趣但很窩心),  大約是說他對Vivian的腳傷感到not happy, 問她現在覺得如何 並希望她早日康復.
So sweet!!

回復 VivikMama 的帖子

係呀, 係我囝囝呀, 我有偷看幾張他寫的聖誕 card, 佢真係個個小朋友寫既野都不同

佢係好攪笑, 前晚, 佢寫了一整晚聖誕 card, 昨晚都仲寫緊, 佢趕住今日最後一日送聖誕 card 俾同學仔

請問有冇人可以Scan "frame firework" e-mail 給我,阿仔可能遣失了。
[email protected]
謝謝

hks_38

好久沒有上 bk, 所以幫不到你喇, 有無人幫左你呀 ?

frame firework, 好似誤覺有這張野
Cheers, Elaine
‹ 上一主題|下一主題