用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 胡素貞博士紀念學校 有說一胡家長很好,可解大家對一胡的分享咁小心? ...
go

有說一胡家長很好,可解大家對一胡的分享咁小心? [複製鏈接]

其實都很想在各家長口中了解有關一胡的事更多,但實在太難了.
   0    0    0    0

shingshing307,
我小朋友9月升二年級, 如果妳問我對於學校有咩好有咩唔好, 其實到好難答妳, 因為我唔認識其他學校運作, 我冇得去比較呢間學校係好過定衰過其他學校. 究竟係我個仔好彩對住個幾個老師ok, 定全校d老師都係咁好呢?(因為未接觸到) 訓導主任惡係咪代表佢唔好呢? 如果我今日base on個幾個老師做一個結論,話全校老師都咁好, 將來萬一妳小朋友遇到一個唔好時, 妳會否話我呃妳呢? 其實揀得呢間學校既家長都確得d學生品行好,成績亦唔錯至揀既. 就算名校既老師亦唔擔保100%都係好架嗎!

原帖由 shingshing307 於 11-8-26 10:28 發表
其實都很想在各家長口中了解有關一胡的事更多,但實在太難了.

原帖由 Namson 於 11-8-26 11:04 發表
shingshing307,
我小朋友9月升二年級, 如果妳問我對於學校有咩好有咩唔好, 其實到好難答妳, 因為我唔認識其他學校運作, 我冇得去比較呢間學校係好過定衰過其他學校. 究竟係我個仔好彩對住個幾個老師ok, 定全校d老師 ...

首先多謝妳肯出嚟回覆,我到的是胡小討論區,我祗是問各位對一胡的感覺來分享,我沒有把其它學校來同一胡相比、我想的是一胡家長的個人見解,但真的沒想到我的發問是使人有咁多顧慮而久久未能得到一個家長回覆.真的不好意思,可說的是我想的太簡單,有別的家長來問我,我小朋友的學校是怎樣的,我會把我仔女個人情況來說、我想那些家長都祗是關心子女所以才不怕厚著面皮來問知一二.我想他們都是問多啲知多啲給自己能撐握對對自己有利的資料及更深入地了解學校.

ShingShing,
胡素貞博士紀念學校呢到個網唔係開左好耐,黎呢到發言既家長暫時以今年小一的家長比較多,高年級的家長係呢度都無點出現過,所以比較難有人回應妳既問題.

回覆 4# Namson 的文章

我之前係BK幫朋友問過一啲關於小四的問題,但我自己的一對仔女是來年小一生,謝謝回覆·
‹ 上一主題|下一主題