用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 般咸道官立小學 25-8-2011 家長會 ~ :)
go

25-8-2011 家長會 ~ :) [複製鏈接]

今日分左班喇... 1B班 ~ 不過今年好似好小女仔... 阿女有D唔慣 ~
另外今日同家長教師會的義工傾完偈,覺得自己無揀錯學校... 希望小朋友讀得開心啦 ~ :)
   0    0    0    0

Hi, 你好,
我仔係1A班, nice to meet u

我都係般小家長, 今年最不滿校車安排. 雖然知道他們已盡力, 但車費由$450 加到$600 (最平的路線計), 實在過分, 共他付近的小乎學同一路線都只是4百多. 同時又因已簽好約, 就算本人找到其他保母車平D, 但校方又以"混亂"為由, 除簽好約的那一家公司外,其他公司車不可進校. 結果家長就在沒有選擇(因時間緊迫,校方找不到其他公司的情況下)家長只可每月最少付$600車費了(鴨利洲要$850). OR選擇唔坐校車了. 但對於父母都要工作的, 我們真有選擇嗎?

你好呀 ~ 你個係囝囝定囡囡呀? 今年好少囡呀 ~
仲有兩日開學,準備好未呢

原帖由 asis 於 11-8-27 12:02 發表
Hi, 你好,
我仔係1A班, nice to meet u

醒目開學勳章 冬日勳章 王國長老

原帖由 hinghing22 於 11-8-27 12:51 發表
我都係般小家長, 今年最不滿校車安排. 雖然知道他們已盡力, 但車費由$450 加到$600 (最平的路線計), 實在過分, 共他付近的小乎學同一路線都只是4百多. 同時又因已簽好約, 就算本人找到其他保母車平D, 但校方又以"混 ...

不嬲校車 & 保姆車嘅分別就係咁...
可以入校 & 喺街外上落

仲有校車遲到唔計數, 但保姆車就count~
親疏有別啊

回復 1# silly_shan 的帖子

無計啦, 區內女校多
反而男仔選擇少
男多女少呢個局面, 應該唔會改變

但以前坐校車要早半個小時出門,現在費用雖然貴了一些,但小朋友上車時間延遲了半小時,我都覺得值得的

回復 7# mandyngwaiman 的帖子

我比舊年早上車, 不過今年喺屋企樓下有站
舊年要過蒲飛路, 朝朝趕喉趕命
‹ 上一主題|下一主題