用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) 瑪利諾修院(小學部) 升 P.3 啦, 埋位啦~
樓主: ballball411
go

瑪利諾修院(小學部) 升 P.3 啦, 埋位啦~ [複製鏈接]

回復 1# Tang614 的帖子

deleted deleted

係應該話佢覺得你應該識既字就會默...

原帖由 ymc2727 於 11-9-1 11:53 發表
唔洗擔心住啦, 默一次就知乜嘢一回事, 應該都係小一應該識or 學過D 字嘅

Tang614,
我囡都係2E, 我地應該交換咗電話
家長會最後我地圍住MISS 唔放佢走

你地會唔會做PTA helper?

我有剔到做 PTA helper 呀.....

你TICK 咗D 咩呀??
我TICK 好多呀, 好似only except PTH
諗全tick 多d, 點都中一樣掛
希望多d 人參加, 一齊玩啦

回復 2# ballball411 的帖子

ballball411,

妳剔咗邊幾日做lunch helper呀?我五日都剔,希望會做同一日啦!咁可以順便食吓午餐嘛!

我都剔曬五日呀, 我都想同一日呀, 咁有伴嘛^^

ymc2727 ,
我都似剔左2-3 個咋, 因為有時會係星期六,日返去幫手架, 星期六,日我就唔係咁方便囉, 要湊女嘛

Good Luck to us!

原帖由 ballball411 於 11-9-2 15:35 發表
我都剔曬五日呀, 我都想同一日呀, 咁有伴嘛^^

ymc2727 ,
我都似剔左2-3 個咋, 因為有時會係星期六,日返去幫手架, 星期六,日我就唔係咁方便囉, 要湊女嘛 ...

2011-2012 School Calendar 已經post 咗上學校網頁
大家上去睇啦

thanks

做乜今日咁好, 每人收2盒PENCIL?

你比左錢買架, 舊年都有架...... 不過我地個班仲未派筆喎

話時話, 今年個暑假遲左一個星期先放呀....陰公

hahaha, 我都十下十下, 比咗錢買都唔
$77.2 兩盒, 都幾貴
都小二仲要用3角筆?
仲派番一本數學格仔簿
其他d 簿收哂

$282.3 仲未收到notice 要比錢嘅?

回覆 2# ballball411 的文章

我plan 梗x'mas 去旅行咋

回復 34# ymc2727 的帖子

錢一定會收你既, 你放心.....

本來我都想聖誕去旅行, 但聖誕我地有好多 party 玩, 我又唔捨得放棄.....其實暑假去就最好, 玩得最安心

回復 1# ballball411 的帖子

新年都放遲咗呀!今年(2011年)仲可以趁未係旺季報d平少少的團呢! 出年唔得了.

d考試日期都唔係咁好,第二個學期考試會在星期三開始,第三個學期更加會在水運會後兩日考呢! (要比賽d學生咪好辛苦,又要練水又要溫書?...)

我哋都未派筆,上課時間表都未有,你哋有未呀?

係啦, 怪怪地, SWIMMING GALA 後TEST WEEK
心情都未平復

筆同timetable 都派咗

我想問聽日要帶中英數書, 阿囡話全部, 係咪即係只帶2上一, 2A嗰d, 同全年用嗰d ???

回復 37# clarachel 的帖子

timetable  我今日派左啦, 禽日老師打黎話我地個班 星期一至三都唔夠人派飯, 問我可唔可以派2日 , 我見我都無咩特別野要做, 就應承左.....如無意外我應該係星期一, 三去派飯...

都唔知點解今年d時間咁樣......真係唔係咁好, 好少小學7月中咁遲先放暑假, 今年個TSA又係星期中間, 想去旅行又唔得......真係無曬心機

ymc2727,
應該係, 中 (二上一) , 英 ( 2A ), Math ( 2A ), 你有無問清楚英文係帶GE 定 reader? 我地聽日係帶 reader 喎

回復 1# ballball411 的帖子

阿囡話中英文要全部, 數就2A 囉
全部即係點?
E家問梗人

‹ 上一主題|下一主題