用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 考小一大戰剛開始 ..已經灰灰地
樓主: fatbei
go

考小一大戰剛開始 ..已經灰灰地 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 creamychoy 於 11-8-24 11:18 發表
Me too!我連音小都唔收!不過我發覺問題應該係家長答果part,好似優才,daddy連亞仔既優點都答唔出,但都有1st waitg都算係咁!依家都打算讀津校,可惜身邊既人全部覺得津校係低一線!

...

Don't be affected by people around too much.  From my experience, a lot of hearsay only represents the partial fact and they are usually not the truth.  Spend more time here to learn more!

Good luck!

我們要相信小朋友的學習能力, 有時他的表現/學習能力可能遠超乎我們想像.
每次面試後, 以正面態度去檢討一下, 可能喺接着的面試令他們有更好的表現. 畢竟面試形式都不外乎十款八款, 最重要係他們驚答得唔好, 老師一定會知道, 所以越驚越唔敢答, 越驚越答得少, 這一關一定要靠家長的鼓勵和支持.
如果神有更好的安排在後面, 但我們自己不努力, 始终都得不到. 有希望才有得着啊!

‹ 上一主題|下一主題