用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 韓國人國際學校 校風及Kids如何???
go

韓國人國際學校 校風及Kids如何??? [複製鏈接]

請問有無人讀緊韓國人國際學校呀?
係咪凈係多韓國人讀架?
依間學校、毎級都係開得一班、點解會小人成噤??
我個囡囡係日本人、想俾囡囡讀International Section、依間學校係咪好差架?
另外、我又怕韓國人會(蝦)日本人???
   0    0    0    0

唔掂, 我係你就唔會揀

為何不選択JAPANESE INTERNATIONAL SCHOOL? 又或者DADDY是日本人、不是可以入日本人学校嗎?  如果是鐘情INTERNATIONAL SCHOOL,其他大有選択。  韓国人/日本人 世代情仇呀!!  老公一定反対架。
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

我的小朋友今年唸kis的y2, 很不錯的學校. 小班教學, 老師有愛心.  啊仔班內就有兩位白人小朋友, 一位韓國小朋友, 有兩位男孩子是混血兒, 其他的呢就不太了解了. 全班小朋友均講英文, 氣氛很好.

阿仔上了幾天課, 他很開心, 每天均表示很開心, 很想上學.

今天有游泳課呢! 他更興奮.

反對

多謝您們的意見。是的、老公強烈反對、他説韓國人仇視日本人、無得考慮。

JIS、係Tai Po、遠了點、而且好似幾深。

睇雲晒D國際學校、真係吾得有好多選擇、最心儀係KCIS, ESF, 然後未有頭緒。

有無覺得幾好嘅推薦下???

請問有無人知道KIS中學部校風如何?

They do have Japanese student.  I had met a Japanese mum speaking fluent English and willing to share.
‹ 上一主題|下一主題