用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港嘉諾撒學校 2011-2012 P1 交流區
樓主: wunhei
go

2011-2012 P1 交流區 [複製鏈接]

原帖由 雪晴晴 於 11-9-23 12:51 發表
我女運動衫同裙都開始起毛粒啦,條tie仲甩色tim,著左一個月都冇呀

穿左兩星期都唔夠,條tie甩色不特止,連個D字都甩埋

可唔可以同學校反應下學校問題,因為星期六家長會老師話要係指定學服商買校服,因為校服裙顏色有差別,但維XXX的質地確實好差,學校會唔會同校服公司提出問題呢?
原帖由 wunhei 於 11-9-23 15:08 發表

穿左兩星期都唔夠,條tie甩色不特止,連個D字都甩埋

原帖由 雪晴晴 於 11-9-26 10:44 發表
可唔可以同學校反應下學校問題,因為星期六家長會老師話要係指定學服商買校服,因為校服裙顏色有差別,但維XXX的質地確實好差,學校會唔會同校服公司提出問題呢?
...

我開學前洗校服已經中過招啦, 工人將條裙同tie一齊去凍水洗手, 條tie勁甩色染到條裙好多攤紅色呀...  , 我打去維xxx個office度反映, 個疑似老闆ge人仲勁惡, 話係我自己攪到咁, 無其他人有問題..., 雖然工人都大意無將條tie分開洗, 但我又真係覺得條tie都有一半係用粉紅布做無理由深色果邊會用甩色ge料做lor....

btw, 除左向學校反映, 同家教會講又有無用呢?

真係唔知有冇用,唔知成XX條裙D色係咪真係差好遠呢,如果唔係不過係個到買,我個女而家件運動衫已經起哂毛粒啦,著左一個月都未夠呀
原帖由 Y's 於 11-9-26 11:45 發表

我開學前洗校服已經中過招啦, 工人將條裙同tie一齊去凍水洗手, 條tie勁甩色染到條裙好多攤紅色呀...  , 我打去維xxx個office度反映, 個疑似老闆ge人仲勁惡, 話係我自己攪到咁, 無其他人有問題..., 雖然工 ...

回復 124# 雪晴晴 的帖子

我上年夏季個套都係係校服商都訂....冇咁差, 但冬天就係馬寶道買

我囡囡條tie又係甩色. 睇來真係要同學校反映一下.

回復 126# STH920 的帖子

同學校 & PTA反應下

今日向賴老師反應左,原來係可以換架,不過就由盧老師聯絡維多XX,同埋今年係維多XX最後一年,因為會從新招標,老師都話有好多家長同佢講質地好差,所以我地真係要出聲呀

回復 32# Y's 的帖子

HI Y's

我5係日日上bk, 所以現在先覆到,
我星期五當值家長義工呀.

回復 4# STH920 的帖子

我囡條校裙tie 都甩色,搞到條校裙有pat 紅色係到 你地可以pm 另一間做校服公司俾我嗎

回復 15# 婕婕媽 的帖子

Received it, thanks.

回復 4# 雪晴晴 的帖子

係咪真係可以換? 我都發現依家連條裙都起毛粒! 查實亞囡一星期只係著一次裙咁大把, 但都可以攪成咁, 維多xx 真係唔掂...我同亞囡做校服時仲預大左一個碼諗住留番出年著, 依家唔駛諗啦... 唉!

j1716 :

我個日返學校問左賴老師,佢話校服係盧老師跟,即係訓導主任,你可聯絡盧老師,等佢同維XXX講,咁先有得換

我女條裙又係起哂毛粒,又係諗住可以著多年,真係嬲死我呀

各位, 我個仔讀 1c班的.  你地好!

想知明天係唔係課外活動? 要家長接送? 我個仔搭校車, 之後要返學校音樂

我個仔講d唔講d, 又唔記得清楚..煩死..

回復 1# joannasky 的帖子

你好Joannasky!我个女都係讀1C架,至於課外活動阿女無特別同我講,應該在1:50-3:00進行,應該是照平時放學咁~至於之後的音樂班就不太清楚了。

回復 134# joannasky 的帖子

課外活動係星期五最後個兩堂進行, 如常3點放學

報學校音樂班後, 如取錄, 應該有份通告填返"放學方式", eg, 自行接送/校車等, 如繼續選搭校車, 會有寫明第二輪校車接送時間

你地準備好星期一英文默書同中文評估未呀? 我對住大少就來c得.

btw, will you all chat on the facebook?

係米忙住幚小朋友溫書冇時間上來呢?
‹ 上一主題|下一主題