用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 英華女學校交流區
樓主: johnnywalker
go

英華女學校交流區  

請問學校會知道學生係放自一或自二嗎?學校會否首選自一既學生

babycute2009 發表於 19-4-10 10:50
請問學校會知道學生係放自一或自二嗎?學校會否首選自一既學生

不會知道

回覆樓主:

謝謝2jkidsfather

請問有家長知道中二插班試,會巧乜呢?和需要interview 嗎?插班位大約有多少呢?謝謝

回覆 smlsml 的帖子

如不是金錢問題,應該讀spcs 會好d

醒目開學勳章 王國長老

學校討論區禁止交易活動 ( 2017年7月3日生效 )

自2011年9月,可於學校討論區進行二手校服及專屬書包交易活動後,屢見有跨版式違規重複張貼,部份校區更充斥交易(徵/售/換/送)主題,影響家長交流討論,有見及此,由即時起,禁止校區任何交易活動,今後所有學校專屬用品之交易,必須按站規 ,發表於EK二手市場並選用合適分類

校區交易主題處理之安排 :
1. 校區內,現存的所有交易主題,會搬移到<回收文章>版區
2. 2017年7月3日至31日,為適應期,如有違規的交易主題,會搬移到<回收文章>版區
3. 2017年8月1日後,如有違規的交易主題,會搬移到<違規文章>版區

屢次違規者,可被警告或禁言,嚴重違規更可被永久禁止訪問
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆樓主

請問自行時係睇interview 表現及學校成績嗎?沒有特異功能係未一定入唔到㗎?

jackiesoon 發表於 19-9-18 14:44
請問自行時係睇interview 表現及學校成績嗎?沒有特異功能係未一定入唔到㗎?
...
自行時係睇interview 表現----------->Yes
及學校成績---------------------------->Yes
沒有特異功能係未一定入唔到㗎----------->可以入到

請問各位家長,貴校今年何時舉行中一收生簡介會及中一新生面試日,謝謝你!

tautaub 發表於 19-9-20 12:32
請問各位家長,貴校今年何時舉行中一收生簡介會及中一新生面試日,謝謝你! ...
中一收生簡介會- 14/12/2019 (Sat)

中一新生面試日- 29/2/2020 (Sat)

回覆 2jkidsfather 的帖子

謝謝你,請問是否會有新校舍開放日以及是否知道何時可報info day?

tautaub 發表於 19-9-23 12:51
回覆 2jkidsfather 的帖子

謝謝你,請問是否會有新校舍開放日以及是否知道何時可報info day? ...
新校舍開放日---- 28/3/2020(Sat)-29/3/2020(Sun)

可報info day----- Sorry, I don't know.

醒目開學勳章

2jkidsfather 發表於 19-9-23 13:15
新校舍開放日---- 28/3/2020(Sat)-29/3/2020(Sun)

可報info day----- Sorry, I don't know.

請問中一新生們讀得如何嗎?辛苦嗎?會唔會教得好深?

同學相處如何,大家合作嗎?

如想插中二,唔知多唔多位呢?而離開是怎麼原因呢?去外國升學?

seavl 發表於 19-10-10 16:02
請問中一新生們讀得如何嗎?辛苦嗎?會唔會教得好深?

同學相處如何,大家合作嗎?

請問中一新生們讀得如何嗎?辛苦嗎?會唔會教得好深?-->
見仁見智
我認為不辛苦
程度中等偏深

同學相處如何,大家合作嗎?-->
我認為相處融合

如想插中二,唔知多唔多位呢?而離開是怎麼原因呢?去外國升學?-->
應該唔多位
離開多數係去外國升學

醒目開學勳章

2jkidsfather 發表於 19-10-11 12:20
請問中一新生們讀得如何嗎?辛苦嗎?會唔會教得好深?-->
見仁見智
我認為不辛苦

Thx

請問今年有冇學生係放榜後call waiting 而入讀嗎?

回覆 babycute2009 的帖子

有一位,係因有一位同學無註冊,所以先有一個位call返之前自行in過既同學!

christy2011 發表於 19-6-23 21:08
回覆 smlsml 的帖子

如不是金錢問題,應該讀spcs 會好d

可分享原因嗎?

我見東區乙部有4個位可抽YWG, 想問有無東區人放乙2入左?

今年中一入學座談會居然有超過4000人報名參加