用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德福幼稚園 有無人知道"德福幼稚園"好唔好?
樓主: martha_li
go

有無人知道"德福幼稚園"好唔好? [複製鏈接]

請問有冇家長知道pn幾時開始報?thanks

請問有冇家長知道pn幾時開始報?thanks >>

唔肯定, 建議你打電話到學校問
Telford Gardens Kindergarten & Day Nursery
Address: 33 Wai Yip Street, Kowloon Bay, KowloonTelephone: 27575749 Fax: 23052242

90% new PN1 boy (2yrs old) uniform (winter & summer) and schoolbag. If interested, pls pm me.

你仔仔好叻喎, 咁細個返學唔喊~
其實德福真係一粒"蒼海遺珠"~

我個仔由全日N班讀到而家K2 喇, 我同C6都覺得間學校好好, 老師好有耐性同愛心.
所以妹妹而家都係德福讀C1.我都打算一路讀上去.

不過今年好似換咗好多老師???

原帖由 hisuki00 於 11-11-9 14:22 發表
我個仔由全日N班讀到而家K2 喇, 我同C6都覺得間學校好好, 老師好有耐性同愛心.
所以妹妹而家都係德福讀C1.我都打算一路讀上去.

不過今年好似換咗好多老師??? ...

我想問下你仔仔而家係讀國際課程嗎?還是本地課程?

原帖由 juniebarbie 於 11-11-10 09:55 發表

我想問下你仔仔而家係讀國際課程嗎?還是本地課程?

依然係全日(上午IK2, 下午K2)

原帖由 hisuki00 於 11-11-10 13:39 發表

依然係全日(上午IK2, 下午K2)

係咪即係本地+國際課程,收2個學費?
我幫女女報左本地PN課程,好後悔無報國際課程,但係已經interview左,唔知可唔可以改國際班?又或者改本地+國際班讀全日?學費會唔會好貴?
請指教

原帖由 juniebarbie 於 11-11-10 14:49 發表

係咪即係本地+國際課程,收2個學費?
我幫女女報左本地PN課程,好後悔無報國際課程,但係已經interview左,唔知可唔可以改國際班?又或者改本地+國際班讀全日?學費會唔會好貴?
請指教 ...

我都想知, 不過我係報咗國際班亦 in 咗, 未知收唔收。
你覺得 in 成點? 老師好似同小朋友玩咁樣 in, 都開心但又唔見老師 mark 分...

原帖由 Virginia_Arare 於 11-11-11 11:50 發表

我都想知, 不過我係報咗國際班亦 in 咗, 未知收唔收。
你覺得 in 成點? 老師好似同小朋友玩咁樣 in, 都開心但又唔見老師 mark 分...

尋日打左電話去轉考international stream,小朋友果日唯一一次咁合作,全部指令都做到,老師亦都話做得好好,不過未識講野,我都唔見老師mark分...我覺得哩間學校幾好,面試感覺亦好好,希望女女考到啦~

你選哩間係後備定正選?

全日N 班得本地, K1 開始可以半日國際, 半日本地

我係當後備的

原帖由 juniebarbie 於 11-11-11 12:14 發表

尋日打左電話去轉考international stream,小朋友果日唯一一次咁合作,全部指令都做到,老師亦都話做得好好,不過未識講野,我都唔見老師mark分...我覺得哩間學校幾好,面試感覺亦好好,希望女女考到啦~

你選哩間係後備定正選? ...

原帖由 hisuki00 於 11-11-11 16:10 發表
全日N 班得本地, K1 開始可以半日國際, 半日本地

Do you know the school fee for half day int'l & half day local?

原帖由 juniebarbie 於 11-11-15 18:14 發表

Do you know the school fee for half day int'l & half day local?

好似係3,xxx (international) + 9xx (Local, 扣咗學劵) = 4,xxx

原帖由 hisuki00 於 11-11-17 11:45 發表

好似係3,xxx (international) + 9xx (Local, 扣咗學劵) = 4,xxx

Thanks for your reply!
另外~請問雜費,膳食費等等大約幾錢?
Sorry for too many question...

原帖由 juniebarbie 於 11-11-19 22:24 發表

Thanks for your reply!
另外~請問雜費,膳食費等等大約幾錢?
Sorry for too many question...

膳食費 = $400/month
雜費 即係乜呀? 書簿校服? 開X'mas party 要交錢, 算唔算雜費?

原帖由 hisuki00 於 11-11-21 09:35 發表

膳食費 = $400/month
雜費 即係乜呀? 書簿校服? 開X'mas party 要交錢, 算唔算雜費?

例如書簿費,校服費呢?如果讀半日國際+半日本地駛唔駛買2套校服?(聽聞2套校服唔同,係咪真?)

原帖由 juniebarbie 於 11-11-21 23:07 發表

例如書簿費,校服費呢?如果讀半日國際+半日本地駛唔駛買2套校服?(聽聞2套校服唔同,係咪真?)

本地班同國際班校服係唔同, 但讀全日(半日國際+半日本地)的話, 所有校服、書本都係跟國際班。

我唔記得書簿費,校服費幾錢喇, 好似千幾(書簿)同百幾(一套校服)

cclemon2009 發表於 11-8-24 13:18
我個仔現在16個月讀緊c1,我覺得c1洗老師好好,有愛心又有心機,我仔由細到大都吾like 飲水,但她們都耐心 ...

我BB都讀緊,但真系唔見得你講既甘好,前幾個月就好D,依家就慢慢開始無甘好了.

回復 Sana2010 的帖子

全日班質素一般般,訓唔到下午教的.D老師叫晒D仔上床就去食飯,唔知D仔系唔系因為無人理,中午訓覺好吵的.
‹ 上一主題|下一主題