用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Deleted

Deleted!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

據我所知就無喇

原帖由 MATTHAW 於 11-8-18 05:02 發表
如題 請各位家長賜教 謝謝!!!

deleted!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

收此校學生有, 聯繫關係就無.
聖芳濟各, 英華都喜歡收kv生.
原帖由 MATTHAW 於 11-8-22 05:01 發表
謝謝!!!  還以為會有小學比較喜歡收取此校學生

不過這兩間都無收我個仔,反而SMC和KTS收。
原帖由 graceswy 於 11-8-22 19:43 發表
收此校學生有, 聯繫關係就無.
聖芳濟各, 英華都喜歡收kv生.

原帖由 kanahose 於 11-8-23 21:41 發表

請問SMC和KTS是哪間?? 唔好意思.. 我收集緊資料, 亞女升K2, 好緊張, 哈哈.. 請多多指教. 謝!

原帖由 trintrin 於 11-8-24 16:00 發表

請問SMC和KTS是哪間?? 唔好意思.. 我收集緊資料, 亞女升K2, 好緊張, 哈哈.. 請多多指教. 謝!

SMC= St. Margaret's Co-educational English Secondary and Primary School (聖瑪加利男女英文中小學) 直資
KTS= Kowloon Tong School (Primary Section) 私立

唔好介意! 緊有個別CASE, 大家要知道佢唔係聯繫學校, 只不過係比較喜歡收KV學生啫. 我大仔以前都係讀KV, 而家都係去咗英華, 當年都有十幾二十個以上考到. 而KTS都會收好多KV架. SMC就少.  

原帖由 kanahose 於 11-8-23 13:41 發表

當年我大仔一班有三個去英華。

你小朋友英文一定很了得
SMCE聽聞會收外籍小朋友,
所以英語環境很好........
SMCE上年面試考什麼? 學術方面難嗎?
原帖由 kanahose 於 11-8-23 21:41 發表

恭喜你仔仔入到英華
英華聽聞鍾意收乖和記性 好的學生, 對嗎?
上到英華, KV的根底是不是幫了不少?
有沒有那方面要特別跟進? e.g. 中, 英, 數?
原帖由 graceswy 於 11-8-24 18:53 發表
唔好介意! 緊有個別CASE, 大家要知道佢唔係聯繫學校, 只不過係比較喜歡收KV學生啫. 我大仔以前都係讀KV, 而家都係去咗英華, 當年都有十幾二十個以上考到. 而KTS都會收好多KV架. SMC就少.  

...

原帖由 MashiMaro 於 11-8-25 11:27 發表
你小朋友英文一定很了得
SMCE聽聞會收外籍小朋友,
所以英語環境很好........
SMCE上年面試考什麼? 學術方面難嗎?
My son's english is just ok, i think he can follow the instruction of the teachers, and pass the basic require of the school. Some questions he cannot answer or answer wrong, but he like the interview process.

我大仔k3 時係honor student. 上到yw 第一個學期考全班第一、數學全級第四。二年級攞品學兼優獎。

KV 上傳統小學完全銜接到。

原帖由 2ling 於 11-8-27 16:33 發表
我大仔k3 時係honor student. 上到yw 第一個學期考全班第一、數學全級第四。二年級攞品學兼優獎。

KV 上傳統小學完全銜接到。

你好!我囝囝今年9月升讀英華小學一年級,班內及其他班都有KV學生,希望各位小朋友都可以work hard & play hard!

Camom,
我大仔升三年級喇。佢今年會做風紀,逢星期四守p1。

你可能先幾日見過去架,佢負責示範和講解一樣樂器比準小一及家長選擇既。

放心,KV 仔一定得!

原帖由 2ling 於 11-8-28 17:46 發表
Camom,
我大仔升三年級喇。佢今年會做風紀,逢星期四守p1。

你可能先幾日見過去架,佢負責示範和講解一樣樂器比準小一及家長選擇既。

放心,KV 仔一定得! ...

2Ling,

係呀,上星期去揀樂器時見到很多哥哥,可能其中一個是你囝囝也不定。

希望囝囝能盡快適應小一生活及課程吧!