用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問15分有乜野擇?
go

請問15分有乜野擇? [複製鏈接]

亞仔只得15分, 不是醒目仔, 又不專注, 31 NET, 諗住大抽獎選些2線學校, 羅裕積, 方樹泉, 廣東官小.....等等
但第一輪自行有15分可跨區, 舊/新華德有無機呢?
有無人知有邊間中上的學校15分有機呢?

THX
   0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

去望望uncle dos個website上面嘅資料,有第一輪收生人數,如果第一輪已經over 50%學額,呢d學校15分一定唔可能入到!
如果第一輪唔夠50%嘅,咁~ 即係只要你肯揀,就好大機會入到!
恐龍家

原帖由 小曳人 於 11-8-17 09:05 發表
去望望uncle dos個website上面嘅資料,有第一輪收生人數,如果第一輪已經over 50%學額,呢d學校15分一定唔可能入到!
如果第一輪唔夠50%嘅,咁~ 即係只要你肯揀,就好大機會入到! ...

OH, UNCLE DOS呢個WEBSITE好好呀! 有好多我好想要的資料, 好多謝你呀小曳人!

But for those below 50%, schools are generally not so good.

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 cowfubaby 於 11-8-18 10:34 發表
But for those below 50%, schools are generally not so good.

好唔好,睇你嘅要求啦
如果你用"畢業生band1比率"嚟計,就係唔好嘅學校
咁,你都rule out咗好多大熱 or 唔好嘅學校呀!都仲有好多中間路線!
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題