用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 朋友想為孩子揀幼稚園, 但因新搬入伙,請"東涌"街坊提供 ...
go

朋友想為孩子揀幼稚園, 但因新搬入伙,請"東涌"街坊提供資料 [複製鏈接]

朋友想為孩子揀幼稚園, 但因新搬入伙,請"東涌"街坊提供資料

如題, 勞煩!

冬日勳章

Re: 朋友想為孩子揀幼稚園, 但因新搬入伙,請"東涌"街坊提供資料

如果環境好,只要求英文的,就東堤灣畔的sunshine
普普通通的話富東商場內的活力、青草地
學費平青草地$900
活力約$1200
活力環境比青草地好,青草地比較暗,學校較嚴
活力比較新
如果唔嫌遠,籃天海岸太陽島,但校舍好細,由印藉老師教英文
保良局功課比較深
全日幼兒園就係聖公會,不過唔多乾淨,老師年年轉
如果唔嫌再遠D,可以到逸東,我朋友話天主教幼稚園都唔錯﹙我唔記得係咪呢個名,應該都差不多﹚你可以去睇下。
希望以上資料幫到你!

Re: 朋友想為孩子揀幼稚園, 但因新搬入伙,請"東涌"街坊提供資料

HI pigpig,

多謝你o既寶貴意見, 知否sunshine 之小朋友派位上小學的結果好不好, 會派什麼學校呢?  :  :

冬日勳章

AGNESNG ,
唔好意思!我只係知道東涌幼稚園的資料,因為曾經想俾囡囡讀,所以就做左資料收集。但最後都無係東涌讀;所以小學D資料,我就真係唔清楚啦!幫唔到你

pigpig,

已很感激, thank you!
‹ 上一主題|下一主題